HTC har nu avslöjat hur man kommer att lösa den allmänna efterfrågan på upplåsta bootloaders i tillverkarens Android-telefon. Man har tidigare avslöjat att både flaggskeppet HTC Sensation och företagets först 3D-telefon Evo 3D skulle gå att låsa upp i ett senare skede. Något som nu kommer att ske med ett webbaserat verktyg framåt hösten.

HTC bekräftade nyheten genom sin Facebook-sajt och meddelade även där att man samtidigt kommer fortsätta att sälja sina telefoner med signerad bootloader. Detta troligtvis för att få bättre kontroll på upplåsningen och installering av tredjepartsmjukvara och ROM:ar som blir betydligt lättare när man låser upp bootloadern.

inledning
HTC Sensation

Webbverktyget kommer att sjösättas senare i månaden och kräver en registrerad e-postadress och att man som kund medger att man vid en upplåsning kan förlora delar av, eller hela sin garanti. Det krävs även ett enhets-ID som hämtas i Android SDK när telefonen är kopplad till en dator. Denna enhetsnyckel används i webbverktyget för att hämta ut en upplåsningskod för just din unika telefon. En något omständlig process som samtidigt ser till att endast välinformerade användare låser upp sin bootloader, något som bör minska risken för användarfel.

Källa: HTC på Facebook

Relaterade nyheter:

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Andreas G Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Andreas G
Medlem

Låter ganska klokt ändå. De flesta borde inte flasha om sin telefon (helt enkelt eftersom de inte helt förstår vad de sysslar med).