Inatt lanserades Samsung Galaxy Nexus och Google Android 4.0, Ice Cream Sandwich. Det purfärska operativsystemet har efterlängtats av många, men HTC går ut med att det är oklart om de kommer uppgradera nuvarande smartphone-modeller till Ice Cream Sandwich och att de håller på att se över saken.

Ice Cream Sandwich släpptes igår, och kommer med en lång lista nyheter och nya funktioner. Som vanligt när det gäller nya versioner av operativsystemet får man se vilka tillverkare som kommer uppgradera redan släppta modeller. HTC är en av dem som är osäkra på hur de ska gå till väga och håller just nu på att se över Ice Cream Sandwich.

”We are excited about the latest update for Android, Ice Cream Sandwich, and are currently reviewing its features and functionality to determine our upgrade plans. Our goal for Android updates is to give every customer an improved user experience, which means balancing each phone’s unique hardware, HTC Sense experience and the Android kernel. While our goal is to upgrade as many of our recent devices as possible, we are committed to maintaining every phone’s performance and usability first. Please stay tuned for more updates on specific device upgrade plans.”

HTC har sitt egna Sense UI, ett användargränssnitt som är till för att förbättra upplevelsen bland sina användare. Vad som är både en fördel och nackdel, är att deras Sense UI ligger så djupt integrerat i Android. Det krävs alltså extra mycket jobb att ge en HTC-telefon en nu Android-uppdatering. Med tanke på att många av de funktioner Sense UI använder nu finns i ICS, är det alltså en avvägning från HTC:s sida hur de ska göra.

Enligt deras officiella uttalande ovan, säger de varken det ena eller det andra så det blir en utveckling värd att följa. Vi tror inte heller att det här är unikt för HTC, utan att flera av de stora företagen håller på att diskutera vilka modeller som ska få Googles nya operativsystem.

Källa: androidcentral

Relaterad nyhet:

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Barehipsterthis Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
this
Medlem
this

Vore bra om man kunde få reda vilka modeller det är dom ser över i första taget. Tycker kanske att DHD är lite körd, men däremot modeller som lanserades med 2.3 som tex Desire S och Sensation borde ju få ICS, men också Incredible S som är väldigt lik Desire S komponentmässigt.

Barehipster
Medlem
Barehipster

[quote name=”this”]Vore bra om man kunde få reda vilka modeller det är dom ser över i första taget. Tycker kanske att DHD är lite körd, men däremot modeller som lanserades med 2.3 som tex Desire S och Sensation borde ju få ICS, men också Incredible S som är väldigt lik Desire S komponentmässigt.[/quote]

Vad jag har hört, är att alla S modeller (desire s osv), och sensation, får ICS.