HTC Sensation XE är den första smartphonen på svenska marknaden som drar nytta av HTC:s investering i ljudföretaget Beats Audio. Den nya Android-telefonen som bygger på en liknande plattform som flaggskeppet HTC Sensation kommer med en snabbare CPU på 1,5 GHz, ett större batteri på 1 730 mAh men även ett par tillhörande Beats By Dr. Dre in-ear hörlurar.

HTC Sensation XE har nu hittat ut i svenska butikslistor och som väntat får man betala en ansenlig premie för telefonen jämfört med syskonet HTC Senastion. Prislappen ligger på närmare 6 000 kronor inklusive moms vilket är runt 1 200 kronor dyrare än vad de flesta större kjedjorna tar betalt för lillebror HTC Sensation. Men förutom de medföljande hörlurarna – som i handeln har ett pris på just 1 200 kronor – kommer Sensation XE även med spetsade specifikationer.

htc.sensationxe

Qualcomms Snapdragon-processor har trimmats från 1,2 GHz till 1,5 GHz i Sensation XE, samtidigt som batteriet i telefonen vuxit och numera är god för 1 730 mAh. Telefonen skeppas även med ett 16GB MicroSD-minneskort vilket är dubbelt så stort som det 8GB kort som Sensation paras med. Något som ska ge mer utrymme för musik, film eller vad nu helst önskas.

HTC har även låtit Beats Audio finslipa telefonens mjukvara för att passa väl till de medföljande hörlurarna och utan tvekan bör HTC Sensation XE ge ett ordentligt mervärde jämfört med sitt syskon. Men om det är värt de extra slantarna är som vanligt helt upp till var och en.

HTC Sensation XE kostar alltså runt 6 000 kronor och svenska butiker väntas skeppa luren under oktober månad.

Relaterade nyheter:


Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton KarmehedTempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Man får hoppas den spelar flac out of the box då.