HTC Sensation är en av de hetaste smartphonemodellerna på premiummarknaden idag och om vi ska tro de senaste ryktena har den taiwanesiska tillverkaren HTC planer på att krydda sitt flaggskepp ytterligare. Man sägs planera en kraftfullare specialmodell av Sensation som ska dra nytta av investeringen i ljudföretaget Beats Audio, med bland annat tillhörande hörlurar.

HTC Senastion Special Edition 2 ser ut att bli namnet på telefonen och uppgifterna som kommer från ett läckt specifikationsdokument visar att HTC uppgraderat telefonen på flera punkter. Man håller fast vid samma 4,3 tums Super LCD-skärm med qHD upplösning (540 x 960 pixlar) men systemprocessorns dubbla kärnor arbetar numera i 1,5 GHz medan man även utökat batterikapaciteten från 1 520 mAh till 1 730 mAh i Sensation Special Edition 2.

Den i övrigt stora skillnaden är att HTC ska skeppa sin specialutgåva av Sensation med ett headset från Beats Audio med volym och spelkontroll på kablarna. HTC skriver inte uttalat hur och om man gjort några större förändringar i telefonens ljudbehandling, men man hävdar att ”telefonen är finjusterad för att arbeta med Beats headset för att automatiskt optimera ljudkvaliten”.

inledning
HTC Sensation kan komma att dyka upp i ny specialutgåva.

Den lågupplösta bild man publicerat från produktbladet gör det svårt att identifiera vilket headset som HTC valt att skeppa telefonen med. Men då de flesta Beats Audio in-ear headset på marknaden idag kostar över 1 200 kronor bör det vara ett rejält mervärde för dem som uppskattar företagets produkter.

HTC Sensation Special Edition 2 bör presenteras officiellt under IFA-mässan senare i veckan och då får vi förhoppningsvis mer information. Prislappen på 520 pund motsvarar drygt 5 5000 kronor men vad priset väl landar på i svenska butikshyllor är oklart. HTC Sensation i sin standardutgåva kostar idag runt 4 900 kronor.

Relaterade nyheter:

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid