HTC Rezound har ikväll blivit officiellt tillkännagiven av HTC och den amerikanska teleoperatören Verizon. Telefonen som tidigare gått under smeknamnet Vigor kommer med en kraftfull dubbelkärnig CPU på 1,5 GHz samt en 4,3 tums skärm med äkta 720 x 1 280 pixlars upplösning.

HTC höll hov tillsammans med Verizon på torsdagskvällen och presenterade den eftertraktade Android-smartphonen Rezound som höll för trycket från de många rykten som cirkulerat. HTC verkar på det stora hela inte missat några viktiga punkter på specifikationslistan och Rezound är på pappret en av de bäst bestyckade telefonerna på marknaden.

HTC bygger sitt senaste flaggskepp runt en 4,3 tum stor LCD-skärm med en äkta 720 x 1 280 pixlars upplösning. HTC presenterade skärmen som marknadens första 720p-modell, vilket vi förmodar är en jabb mot Samsungs PenTile-matris i Super AMOLED HD-panelen. Den högupplösta skärmen backas upp av en kraftfull systemprocessor på 1,5 GHz och dubbla kärnor. Qualcomms MSM8660 huserar även en Adreno 220 GPU och kopplas till 1GB RAM. Lagringsutrymmet är totalt 32GB med 16GB integrerat i telefonen och ett medföljande 16GB MicroSD-kort.

Andra trevliga specifikationer är en snabb 8 megapixelkamera med vidvinkelobjektiv, ett bländarvärde på f/2.2 och dubbla LED-blixtar. Batteriet är med sina 1 620 mAh det enda som kanske inte håller absolut högsta klass i specifikationslistan då HTC även sett till att ge stöd för Verizons 4G/LTE nätverk. Alla funktioner har dock fått Rezound att bli ganska svullen, profilen på 13,7mm känns inte riktigt matchande med dagens fokus på supertunna telefoner där Motorola RAZR håller täten med sina 7,1mm (även om den är tjockare i en sidan).

rezound

HTC marknadsför Rezound som ett multimediamonster och förutom in- och uppspelning av 1080p video kommer telefonen med ljudteknik från Beats Audio samt ett par tillhörande Beats By Dr. Dre hörlurar. Mjukvarumässigt får man nöja sig med Android 2.3 och Sense 3.5, men HTC påpekade att Rezound är ”ICS Ready” och ska få en uppdatering till Android 4.0 i början på 2012.

Prislappen ska ligga på 299 dollar med ett Verizon kontrakt när telefonen börjar säljas den 14 november. Den stora frågan är nu om och i vilken form vi kan se Rezound på den europeiska marknaden, vi håller tummarna.

Annons

8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
ReturAndreas GAnton Karmehedthis Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
RatAta[BK]
Medlem
RatAta[BK]

Porr!! Detta har jag väntat på.

RatAta[BK]
Medlem
RatAta[BK]

[quote name=”Anton Karmehed”][quote name=”RatAta[BK]”]Porr!! Detta har jag väntat på.[/quote]
Ja nu får vi bara hoppas på att HTC drar Rezound över atlanten också.. :)[/quote]

De behöver inte ha så bråttom, jag hade inte tänkt köpa ny mobil förens i februari.
Men HTC ICS 720 låter som en bra kombo

Medlem
Viktor Kock Appelgren

Hmm,

Jag undrar när nästa generations 3,7″-4,0″ Telefoner kommer så jag får uppdatera Min HTC Bravo!

Skulle vara fint att få se en telefon i den storleken som har lite hetare specifikationer än nuvarande 3,7″ Telefoner!

*Edit*

Såg att den hade Wireless charging nu!
[quote name=”RatAta[BK]”]Porr!! Detta har jag väntat på.[/quote]

this
Medlem
this

Någon som orkar räkna pixel densiteten på denna? 😀

Betydligt mer intresserad av denna än Galaxy Nexus, må jag säga. För jag antar att en liknande variant kommer till Europa. Hoppas de slimmar den något mer dock..

Andreas G
Medlem

Det brukar väl bli så att i stort sett samma telefon dyker upp under nytt namn, nytt skal och utan 4G/LTE i Europa några månader senare.

Robert Esping
Medlem
Robert Esping

Denna känns inte Europa färdig.