HTC har efter en storoffensiv på Android-marknaden varit något återhållsamma med häftiga nylanseringar det senaste halvåret. Vi har hört massor med rykten och regelrätta presentationer om andra tillverkares dubbelkärniga Android-modeller och nu sägs HTC snart vara med på banan med sin Pyramid. Där vi sägs få dubbla 1,2 GHz kärnor och en högupplöst 4,3-tums skärm.

HTC Pyramid ska enligt de senaste ryktena byggas kring en 4,3-tum stor kapacitiv pekskärm som även kan stoltsera med en så kallad qHD-upplösning på 960×540 pixlar, inte riktigt Retina-klass men inte långt ifrån. Den högupplösta skärmen ska drivas av en Qualcomm Snapdragon MSM8260 SoC som med dubbla 1,2 GHz Scorpion-kärnor även huserar en Adreno 220 GPU som stödjer bland annat in- och uppspelning av 1080p video.

htc.desirehd
HTC Desire HD är tillverkarens nuvarande toppmodell, även den utrustad med 4,3-tums skärm.

Enligt Android and Me ska HTC Pyramid vara aktuell för lansering under maj 2011 och vi hoppas att HTC kan fortsätta leverera högkvalitativa smartphones, även om det är svårt att skaka av sig känslan av att tillverkaren tappat lite moment mot exempelvis LG, Motorola och Samsung som ser ut att ha flera spännande produkter på väg.

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
ImlalHenrik BerntssonBogusmurakAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
WIRN

Frågan är ju om en pryl med 4,3″ skärm kan kallas för telefon. Börjar mer lika en surfplatta tycker jag.

Stort, som vanligt i framtiden
[img]http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR2VZ2JZXHOdGzbsu8uC1mozWdEVqyAg6-4b-A-TlL1WqWyP12l[/img]

this
Medlem
this

[quote name=”WIRN”]Frågan är ju om en pryl med 4,3″ skärm kan kallas för telefon. Börjar mer lika en surfplatta tycker jag.

Stort, som vanligt i framtiden
[/quote]
Word på det. Vill helst hålla mig till max 3,7 tums skärm. DesireHD är för stor för att vara telefon. Har i dagsläget en X10minipro, vilket kanske är något för litet men det ska inte vara så mycket större. Vill hellre ha hög DPi på skärmen.

För övrigt så tror jag att HTC kan tappa något mot konkurrenterna i och med att denna kommer något sent.

Murak
Medlem
Murak

Jag såg nånstans att samsung har en lur på g som man kopplar upp till tvn med hdmi och styr sedan med en fjärr ala boxeebox. jag vill dock ha en dockningsstation 🙂 Vart gränsen för skärmstorlek går är ju som sagt personligt, men själv ser jag också hellre högre dpi än större skärmar. 3,5-4″ är nog lagom för mej, men det kanske ändras 🙂

Jonas Fallenius
Medlem
Jonas Fallenius

Jag har DHD nu och jag kan säga att den verkligen inte är för stor.
Riktigt skönt att ha 4,3″ när man surfar och kollar youtube.

Henrik Berntsson
Admin

[quote name=”Bogus”]Jag har DHD nu och jag kan säga att den verkligen inte är för stor.
Riktigt skönt att ha 4,3″ när man surfar och kollar youtube.[/quote]
Har kört en sån sista dagarna och testat på lite och jag är också ett fan av storleken faktiskt, riktigt trevlig lur imo. man blir lite sugen på pyramid dock den ser riktigt trevlig ut.

Imlal
Gäst
Imlal

Själv ser jag fram emot ett hopkok från Motorola. Milestone med dess fysiska tangentbord, maskinvara och dockningsmöjligheterna med Atrix.

Men jag har ingen större brådska, är väldigt nöjd med min HTC Desire. Skulle förmodligen klara mig med en ZTE Blade.