HTC Pucchini ser ut att vara nästa stora släpp på surfplattsmarknaden och denna 10-tums modell kan mycket väl dyka upp redan den 1 september. HTC planerar då ett pressevent i Europa där lanseringen av Puccini tros vara huvudnumret. Surfplattan sticker faktiskt ut från mängden på flera sätt men en betydligt kraftfullare 1,5 GHz dubbelkärnig processor samt en specialutvecklad pekpenna.

HTC har varit något avvaktande på tabletmarknaden där man lanserade sin 7 tums HTC Flyer i ungefär samma veva som merparten av de nya Honeycomb-surfplattorna gjorde entré på marknaden. Även deras första 10 tums platta kommer lite senare än vad vi hade hoppats, men lanseringen som nu sägs vara nära till stånd är trots allt en av de mer intressanta på Honeycomb-marknaden.

Först och främst har HTC värnat om sitt samarbete med kretstillverkaren Qualcomm och ryktena gör gällande att man istället för en Tegra 2 processor på 1,0 GHz satsat på en betydligt kraftfullare 1,5 GHz processor. Vi skulle tippa på att det handlar om en dubbelkärnig Snapdragon S3 SoC med Adreno 220 GPU, men ingenting är ännu bekräftat. I sämsta fall bör vi se en MSM8260 SoC i surfplattan med samma GPU och en klockfrekvens på 1,2 GHz.

htcpucc

Förutom detta ska Puccini få en rejält tilltagen kamerasensor på 8 megapixel och en skärmupplösning på 1 280 x 800 pixlar. Mer intressant är också den vidareutvecklade pekpennan som man introducerade med HTC Flyer. Även Puccini kommer med en så kallad Scribe Pen som bland annat kan användas för anteckningar och rita direkt på skärmen.

Operativsystemet bör bli Android 3.1 eller kanske till och med Android 3.2 med HTC:s egna Sense-gränssnitt ovanpå.

HTC Puccini har alla möjligheter att slå sig in på marknaden under hösten och efter Samsungs försäljningsstopp av Galaxy Tab 10.1 har HTC skaffat sig ett gyllene läge att roffa åt sig marknadsandelar. Förhoppningsvis har vi alltså alla detaljer kring Puccini redan inom drygt två veckor.

Källa: AndroidAndMe

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid