HTC presenterar en ny smartphone som väntas bli dyrare än det senaste flaggskeppet One M9. HTC One M9 Plus har en större och högre upplöst skärm än sitt syskon, återintroducerar Duo Camera men med hög upplösning och blir HTC:s första smartphone med fingeravtrycksläsare på framsidan. Nu återstår det bara att se om den kommer till Europa.

Nästan alla tillverkare har numera en smartphone som är dyrare än företagets egentliga flaggskepp. Under veckan lanserar exempelvis Samsung två nya telefoner: Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge, där den förstnämnda är företagets riktiga flaggskepp och den sistnämnda är en dyrare variant. I dag introducerar HTC en ny smartphone kallad HTC One M9 Plus som kan beskrivas som en storebror till företagets senaste flaggskepp. Den nya modellen har en större skärm med högre upplösning än One M9. Skärmen mäter 5,2 tum och har en upplösning på 2 560 x 1 440.

Duo Camera tillbaka med 20 megapixlar

Trots att den nya modellen bär samma namn som HTCs senaste flaggskepp, har den en design som påminner mer om HTC One M8. One M9 Plus har nämligen samma typ av Duo Camera som fanns på förra årets flaggskepp. Detta betyder att användare kan fånga bilder och fokusera dem i efterhand. Kameran skiljer sig dock från One M8 genom att öka kamerans upplösning från 4 till 20 megapixlar.

På telefonens framsida finns dubbla högtalare och strax under skärmen finns en fysisk hemknapp med en inbyggd fingeravtrycksläsare. One M9 Plus blir HTC:s andra moderna smartphone med fingeravtrycksläsare men första med en läsare på telefonens framsida.

Qualcomm byts mot MediaTek

Innanför skalet finns inget Qualcomm Snapdragon 810-chipset som i One M9. HTC har istället valt att använda ett MT6795T-chipset från MediaTek med åtta processorkärnor klockade till 2,2 gigahertz som får hjälp av 3 gigabyte arbetsminne och kan lagra data på ett 32 gigabyte internt lagringsutrymme.

https://www.nordichardware.se/images/sitegraphics/fullimages/fullimages/fullimages/fullimages/smartphone_guiden.pngI nuläget har HTC bara bekräftat lansering av One M9 Plus i Kina. Företaget har inte bekräftat om telefonen kommer till Euopa och har inte heller bekräftat produktens pris.

Källa: HTC

Relaterade artiklar:

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid