HTC One M9 och One M9 Plus sägs vara redo för presentation om ett par veckor. Vi har samlat alla rykten om de två telefonerna, för att reda ut vad det är vi har att vänta från HTC under det kommande året. Vad blir de stora skillnaderna mellan One M9 och föregångare och vilka egenskaper ger Plus-varianten sitt namn?

MWC-mässan i Barcelona drar i gång den 1 mars. Då blir det dags för introduktionen av nya produkter från flera av världens största elektroniktillverkare. En av mässans många utställare är HTC, som väntas presentera en smartphone vid namn One M9. Nedan har vi samlat allt vi hört om den nya telefonen och dess större syskon One M9 Plus. Inga rykten har bekräftats av HTC och bör därför tas med en nypa salt.

Skärm

Enligt flera källor kommer HTC One M9 behålla sin föregångares skärmstorlek och upplösning. Detta betyder att även företagets nya flaggskepp kommer att säljas med en femtums skärm med Full HD-upplösning, vilket särskiljer HTC från företag så som LG och Samsung som satsar på mer högupplösta skärmar.

Likt flera andra smartphonetillverkare sägs också HTC erbjuda en dyrare modell, som har ett ännu högre pris än företagets redan dyra flaggskepp. HTC One M9 Plus sägs säljas med en 5,2 eller 5,5 tum skärm (olika källor påstår olika saker) med en upplösning på 1 440 x 2 560 pixlar. Utöver en större skärm sägs Plus-varianten erbjuda en fysisk hemknapp med en inbyggd fingeravtrycksläsare. Med dessa egenskaper kan det påstås att HTC One M9 Plus blir uppföljaren till den knappt två år gamla One Max.

HTC_infor_MWC

Skal

Likt One M7 och One M8 sägs också One M9 skeppas med ett skal av metall och en framsida täckt av glas. Den nya modellens design skiljer sig från föregångarna då hela framsidan sägs täckas av en skiva glas, istället för att ha två metalldelar ovanför och under skärmen. Ljudet från telefonens dubbla frontmonterade högtalare sägs nu ledas ut genom två öppningar i glasskivans nedre och övre del.

HTC_infor_MWC7

Kamera

Sedan introduktionen av HTC One M7 har det taiwanesiska företaget påstått att låg kameraupplösning kan ge bättre bilder än hög upplösning. Med HTC One M9 verkar det som om företaget har ändrat sig. Rykten pekar på att One M9 kommer att använda en 20 megapixelsensor istället för föregångarens 4 megapixelsensor. One M9 Plus sägs använda samma kamera som One M9 men också ha en 2,1 megapixelkamera som gör det möjlighet för användare att fokusera bilder i efterhand, likt One M8. På de båda modellernas framsida sägs finnas en 4 megapixelkamera, eller 13 megapixelkamera, beroende på vilket rykte man litar på.

HTC_infor_MWC4

På insidan

Enligt ryktet är det Qualcomm som står för processorn i HTC One M9. Både flaggskeppet och den dyrare modellen sägs ha Snapdragon 810-chipset, 3 gigabyte arbetsminne och 32 eller 64 gigabyte lagringsutrymme med möjlighet till expansion via microSD. Kommunikation med omvärlden sägs ske genom ett LTE Cat6-modem och energi sägs lagras i ett litiumbatteri på 2 840 milliamperetimmar.

HTC_infor_MWC3

Mjukvara

HTC One M9 sägs drivas av Android 5.0 med företagets överliggande Sense 7-gränssnitt. Likt One M8 sägs telefonen också vara tänkt att säljas med Windows som operativsystem. Windows-versionen sägs dock inte vara aktuell för lansering under våren, som Android-versionen. Det är till och med möjligt att HTC väljer att vänta på hösten och Windows 10 för att lansera den.

När?

HTC kommer med stor sannolikhet presentera One M9 och One M9 Plus under MWC-mässan i Barcelona. Företaget har tidigare senarelagt större presentationer av flaggskepp och anordnat egna evenemang utanför större mässor men enligt flera källor blir 2015 ett undantag, med introduktion på mässan i Barcelona den 1 mars. Detta betyder att HTC får strida mot Samsung om uppmärksamheten, som presenterar sitt nya flaggskepp Galaxy S6 under samma dag.

Inga rykten har ännu sagt något om lanseringsdatum eller pris för One M9 eller One M9 Plus. Om historien säger oss något bör lansering ske senast i april med ett rekommenderat pris runt 6 500 kronor för One M9.

Bilderna ovan är datorgenererade av en tredje part och baserade på läckt information.

Källa: Upleaks, Upleaks (2), Pocket-lint, Android Central, Pocketnow, Twitter (evleaks), Facebook (Phone Designer)

Relaterade artiklar

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
WIRN

intressant med en win-version!