HTCs nya telefon kan inte skryta med sin unika design. Likheterna mellan One A9 och Iphone 6-familjen är många men det verkar ändå som om One A9 kan erbjuda en bra metalldesign och acceptabla specifikationer för ett hyffsat pris. Modellen blir också en av marknadens första nya telefoner med Android Marshmallow redan förinstallerat.

HTC har haft en tradition att introducera nya smartphones under början av varje år. Nu introducerar dock företaget en ny modell inför årets slut. Denna gången handlar det inte om ett renodlat flaggskepp utan om en modell tillhörande det högre segmentets nedre halva. HTC One A9 verkar vara en lovande modell som dock har en design som påminner lite för mycket om Apple Iphone 6.

Uppenbara likheter

År 2012 skrev HTC och Apple kontrakt som stoppade licenskonflikter mellan de två parterna och som resulterade i att HTC kunde utnyttja viss teknik i sina telefoner utan att få Apple efter sig. Tre år senare lanseras HTC One A9, en telefon som har uppenbara estetiska kopplingar till Apples senaste modeller. Även om den nya telefonen troligen inte är ett direkt resultat av det tre år gamla kontraktet är likheterna mellan de två företagens telefoner minst sagt uppenbara. Telefonens platta metallbaksida med inbyggda separerare och rundade sidor påminner mycket om Apples modeller. Huruvida Apple har varit medvetna om HTCs nya modell eller om de bryr sig om likheterna mellan telefonerna har vi ingen aning om i dag.

Det finns flera skillnader mellan de olika modellerna. Knappar är placerade på olika platser, kameran är centrerad på den övre delen av HTC:s modell och One A9 har en avlång istället för rund hemknapp. Trots skillnaderna är det svårt att påstå att det inte finns stora likheter mellan dem.

HTC One A9 2

Specifikationer för mellansegmentet

Utöver likheterna med Iphone 6 verkar HTC One A9 vara en helt klart acceptabel telefon. Modellen drivs av ett Qualcomm Snapdragon 617-chipset och använder en fem tum Full HD-upplöst skärm. Processorn får assistans av två eller tre gigabyte arbetsminne och tillgång till 16 eller 32 gigabyte lagringsutrymme. Utöver det erbjuder telefonen en 13 megapixelkamera med ett bländarvärde på f/2,0, en inbyggd fingeravtrycksläsare i form av en fysisk hemknapp samt en microUSB-port, inte USB Typ-C.

När det gäller mjukvara använder sig telefonen av Android 6.0 Marshmallow, vilket den är så gott som själv med bortsett från Googles Nexus-familj. Ovanpå Android ligger dock fortfarande HTC Sense, företagets överliggande användargränssnitt.

HTC One A9 kommer att lanseras i Sverige i november och kosta 6 000 kronor. Detta betydera att modellen är billigare än Iphone 6S, dyrare än LG G4 och i samma prisklass som Samsung Galaxy S6.

Källa och bilder: Slashgear

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
bilianenavtrereSebbeSvenTobakpiddeman Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
WIRN

5 tum är alldeles lagom tycker jag

Peter
Medlem
Peter

Jaså? Verkar som om Iphone tar efter HTC…Men men…

comment image

SvenTobak
Gäst
SvenTobak

De där strecken man ser uppe och nere på baksidan av de här mobilerna syns även på väldigt många andra mobiler och jag skulle gärna vilja veta varför.

Är det så att väldigt många gillar just dessa strecken? Jag hade inte undrat om det bara var dessa två men jag har sett dom på så många fler.

Sebbe
Medlem
Sebbe

[quote name=”SvenTobak”]De där strecken man ser uppe och nere på baksidan av de här mobilerna syns även på väldigt många andra mobiler och jag skulle gärna vilja veta varför.

Är det så att väldigt många gillar just dessa strecken? Jag hade inte undrat om det bara var dessa två men jag har sett dom på så många fler.[/quote]

Är väl avsedda som anti-glid eller liknande antar jag.

avtrere
Gäst
avtrere

[quote name=”SvenTobak”]De där strecken man ser uppe och nere på baksidan av de här mobilerna syns även på väldigt många andra mobiler och jag skulle gärna vilja veta varför.

Är det så att väldigt många gillar just dessa strecken? Jag hade inte undrat om det bara var dessa två men jag har sett dom på så många fler.[/quote]

Det är för antennsignalerna.

bilianen
Gäst

[quote name=”piddeman”]Jaså? Verkar som om Iphone tar efter HTC…Men men…

comment image[/quote]

Precis Folk glömmer så lätt, att HTC generaldesign var det som apple började ta efter då pratar vi om första htc one, och sen htc one ”2” (andra generationen) och ja även tredje. Nu ser de förvisso väldigt lika ut, men jag skulle inte kalla det att htc tar apples design mera fortsätter på sin egna.

bilianen
Gäst

Menade självklart M7 M8 och M8 generation 2