HTC var först på marknaden med en Google Android-smartphone, som har byggt upp företaget till den gigant på marknaden den är idag. Medan HTC och Google fortfarande har en nära relation så har HTC åtminstone i åtanke att få tag på ett eget operativsystem, och därmed bygga ett eget ekosystem. HP:s webOS står på listan som kandidat för bolaget.

HTC som var i framkant under Androids tidiga utveckling, och än idag är en av de mer populära tillverkarna säger sig rikta blickarna mot ett alldeles eget operativsystem. Det här kommer direkt från HTC:s styrelseordförande Cher Wang, men säger att det i dagsläget bara är en fundering och att man inte har några konkreta planer över det hela.

HTC använder primärt Google Android med deras egna användargränssnitt Sense

HTC ska inte ha av intresse att bygga ett helt operativsystem från grunden, utan ser sig om efter alternativ att köpa upp ett redan existerande man kan bygga på. För närvarande står HP:s numera nedlagda webOS högst på inköpslistan. Men det är som sagt bara något som HTC har i åtanke, och man tänker inte göra någonting förhastat.

”We have given it thought and we have discussed it internally, but we will not do it on impulse,” Cher Wang, styrelseordförande på HTC

Vad HTC har tittat på för andra operativsystem framgår inte, men alternativen är inte många och webOS låter som det bästa valet förutsatt att de kan få det till ett bra pris.

Källa: TGDaily

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Jacob HugossonNiCKE^GolgorSwedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Om nu Samsung ska göra Bada OS till öppen källkod under 2012 kan det vara ett alternativ till HTC eller?

Medlem
Viktor Kock Appelgren

Nog för att Android och google har varit i blåsväder.
Jag som konsument tycker inte att htc ska svänga iväg med ett eget OS.

Älskar HTC’s lurar, men gör dom eget OS lär/måste dom ju satsa helhjärtat på det.
Kan inte tänka mig att dom vinner på det alls tyvär.

Golgor
Medlem
Golgor

[quote name=”MrKock”]Nog för att Android och google har varit i blåsväder.
Jag som konsument tycker inte att htc ska svänga iväg med ett eget OS.
[…]
[/quote]
Håller med dig, dessutom blir det bara mer jobb med en till marknad för apps. Tycker det finns tillräckligt nu!

NiCKE^
Medlem
NiCKE^

Hur har författaren tänkt ut att de ska skapa ett [i]ekosystem[/i]? Redigera bort det för ett ekosystem är ett system där ämnen går i kretslopp. T.ex kol tas upp av växter för fotosyntes, lagras sedan i växten, äts upp av ett djur som sedan cellandas och restprodukten blir koldioxid och så är det tillbaka i atmosfären. Hur ska HTC göra något liknande med ett operativsystem för telefoner? Låter ju riktigt intressant 🙂