HTC Vive har på förhållandevis kort tid vuxit fram till en stark konkurrent till Oculus Rift på VR-marknaden. Vive är likt den mer omtalade Rift ett VR-headset som nyligen fick sitt lanseringsdatum uppskjutet. Anledningen ska enligt företagets vd vara att HTC gjort ett väldigt stort tekniskt genombrott som man bestämt sig för att implementera i konsumentversionen.

HTC Vive utgörs av en huvudmonterad skärm som likt Oculus Rift mest liknar ett par rejäla skidglasögon. Huvudenheten paras sedan med två rörelsebaserade handkontrollers som tillsammans ska göra det möjligt för spelare och användare att inte bara med synen flyttas in i en digital verklighet utan även väl där kunna använda sina händer rent fysiskt för att interagera med objekt och saker.

HTC har redan visat framfötterna genom att vara före Oculus VR med sina rörelsebaserade handkontrollers men nu hävdar företagets vd att man gjort ytterligare ett ”mycket stort” tekniskt genombrott. Det tekniska framsteget ansågs så viktigt att HTC sköt på lanseringen av sitt VR-headset och nu avslöjar att man under elektronikmässan CES kommer att visa upp sin nya teknik för första gången.

HTC:s vd Cher Wang vill inte avslöja exakt vad det är för genombrott som HTC och Valve lyckats åstadkomma men det var bevisligen stort nog att skjuta på sin planerade konsumentlansering i första kvartalet 2016 till ett senare datum i april 2016.

Läs även: HTC Vive tar upp kampen med Oculus Rift – vi testar Valves VR-partner

Förutom ett mer spikat lanseringsdatum har HTC ännu inte satt någon officiell prislapp för sitt VR-headset. Med tanke på att Vive både omfattar ett förhållandevis påkostat headset, två rörelsebaserade handkontroller samt annan sensorutrustning lär det troligtvis bli en ansenlig investering.

NordicHardware kommer vara på plats under CES 2016 och rapportera mer om HTC Vive och företagets VR-genombrott.

Källa: Engadget

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MorkulBilianen Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Hoppas innerligt att de kommer med något som gör att Oculus Rift hamnar på efterkälken för all framtid.

Bilianen
Gäst

[quote name=”Morkul”]Hoppas innerligt att de kommer med något som gör att Oculus Rift hamnar på efterkälken för all framtid.[/quote]

Kanske lite extremt, men konkurrens gynnar för kunden! Och driver på utvecklingen.
Ingen vill ha ett nytt intel vs amd där intel är ljusår före.

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”Bilianen”]Kanske lite extremt, men konkurrens gynnar för kunden! Och driver på utvecklingen.
Ingen vill ha ett nytt intel vs amd där intel är ljusår före.[/quote]

Normalt sätt inte men i detta fallet men tanke på Oculus Rift bakgrund och hur pass många som blivit lurade på vägen, mig själv inkluderad, så skulle det i alla fall inte gör mig något om HTC dominerade ut Oculus Rift. Dessutom är det fler aktörer på väg in på marknaden som i alla fall på pappret har bättre lösningar på gång.