Medan One-serien står i fokus som flaggskepp i HTCs smartphone-portfölj har de inte glömt bort sin Desire-serie. Nykomlingen Desire 500 är en instegsmodell med WVGA-upplösning som drivs av en fyrkärnig Snapdragon 200 från Qualcomm.

Desire 500 är en smartphone av det enklare slaget med en 4,3 tum stor skärm med upplösningen 480 x 800 pixlar som drivs av en Snapdragon 200 med fyra kärnor som körs i 1,2 gigahertz klockfrekvens tillsammans med 1 gigabyte RAM. Modellen är även utrustad med en 8-megapixelkamera på baksidan, en 1,6-megapixelkamera på framsidan och använder en ännu okänd version av Android Jelly Bean som operativsystem.

htc-desire-500-black-en-slide-01

Skärmen är en faktor som sparats in på, och intressant nog används samma upplösning i Nokias instegsmodell Lumia 625 som lanserades idag. HTC har även hållit tillbaka på en del andra fronter för att hålla nere prislappen, exempelvis klarar kameran inte av att spela in 1080p-video, utan användaren får nöja sig med 720p. Det finns inte heller något LTE-nätverk till skillnad från Nokias nykomling.

Modellen kommer finnas i flera färger och levereras med 4 gigabyte inbyggt flashminne som kan expanderas med ett microSD-kort på upp till 64 gigabyte. Prislappen är ännu okänd, men för att tampas med liknande modeller från konkurrenter som Samsung eller Nokia kan Desire 500 hamna omkring 2000 – 2500 kronor. Vi bör inom kort få veta om så är fallet.

Mer information finns på modellens produktsida hos HTC.

Relaterade nyheter:


Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid