HTC fortsätter att utveckla nya kraftfulla smartphones och en av de senaste skapelserna att hitta ut i ryktessvängen är en modell kallad Holiday. HTC Holiday bygger på en 4,5 tum stor LCD-skärm som med 540 x 960 pixlars qHD-upplösning ser ut som en större variant av flaggskeppet Sensation. Andra trevliga funktioner är en 8 megapixels kamerasensor samt 1,2 GHz dubbelkärnig CPU.

HTC Holiday ska enligt de rapporter som dykt upp på Internet dela en hel del funktionalitet med HTC Sensation som vi gjort en djupdykning i tidigare här på NH. Processorn sägs bli en dubbelkärnig Qualcomm MSM8260 på 1,2 GHz och även kamerabestyckningen blir till synes identisk med en 8 megapixel kamera baktill samt en enklare 1,3 megapixel kamera framtill för videochat.

Skillnaderna är alltså en ännu större skärm, denna gång 4,5 tum (mot 4,3 tum i Sensation) samt större RAM-minne på 1GB. Skärmupplösningen ska vara qHD med 540 x 960 pixlar och operativsystemet blir Android 2.3.4 Gingerbread.

htc.holidayDet provexemplar av telefonen som dykt upp i bilder på Internet sägs vara ämnat för amerikanska teleoperatören AT&T och talar även om stöd för Bluetooth 3.0. Om HTC Holiday är en specifik modell för den amerikanska marknaden är oklart, men onekligen har HTC fler järn i elden än vi tidigare anat.

Källa: XDA-Developers

Relaterade artiklar:

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Andreas GPoontusMean Machinethis Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
this
Medlem
this

Ännu större alltså, trivs fint på 3,7 tum

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Väntar på kinesiska kopior det står ”CARIFORNIA” på.

Andreas G
Medlem

Jag vet inte vad andra tycker, men jag skulle hellre se en telefon som utmärker sig mer på mjukvarusidan just nu. Det känns inte som att det är speciellt många telefoner som utmärker sig ordentligt just nu. De är lite snabbare bara, och sen har de lite olika gränssnitt (som ändå ingen riktigt använder eftersom det finns ännu bättre att ladda ner från Android store).

Poontus
Medlem
Poontus

jag vill nog snarare ha fler ”Nexus” i så fall, utan all bloatware.

redan spräckt display? 😀

Andreas G
Medlem