Small preview imageEn av de hetaste processorerna på den smarta mobiltelefonsmarknaden idag är Qualcomms Snapdragon som med klockfrekvenser på upp till 1GHz ger ganska häpnandsväckande prestanda i ett mobiltelefonsformat. Den första telefonen på marknaden att använda sig av Snapdragon i sin maximala klockfrekvens är HTC HD2 som överlag har en av de mest imponerande hårdvaruplattformarna på mobiltelefonsmarknaden.

Med en 1GHz CPU och en 4,3-tums display börjar det mer likna en handburen dator, varför det är extra intressant att se vilka komponenter som döljer sig i telefonen.


På XDA-developers har man gjort vad alla tänkt men ingen hittills vågat. Man har skruvat sönder telefonen ner till sina betåndsdelar och avslöjat alla dess trevliga komponenter. Inte minst den kraftfulla ARM-baserade Snapdragon processorn.



Det är trots allt imponerande vilken kraft det numera finns i våra mobiltelefoner och detta är bara början då vi redan hört om tvåkärniga ARM-processorer som kan dyka upp på mobiltelefonsmarknaden så tidigt som nästa år.




HTC HD2


Fler bilder hittar man på XDA-Developers.com

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid