HTC verkar vara ha fortsatt stora planer för sina mobila enheter och har nu gjort ännu en saftig företagsinvestering. Efter företagsuppköp för att starta onlinebaserade filmbutiken HTC Watch och efter det senaste uppköpet av VIA:s grafikdivision S3 Graphics kommer nu nästa stora investering. HTC går in som majoritetsägare i Beats Electronics, företaget bakom hörlurarna Beats by Dr. Dre.

HTC har bekräftat att man investerat 300 miljoner dollar i Beats Electronics LLC som alltså gjort sig kända på ljudmarknaden för sina påkostade Beats by Dr. Dre hörlurar. Investeringen ska inte ses som ett uppköp och Beats menade att man kommer att fortsätta arbeta med andra partners som exempelvis HP, där man hittar ljudföretagets teknik i bland annat HP TouchPad. Just i fallet HP TouchPad och dess ”with Beasts Audio” handlar det endast om mjukvarubaserad teknik för att förbättra ljudkvalitén i surfplattan, men exakt hur HTC tänkt använda varumärket och teknikerna tillgängliga i Beats Electronics blir intressant att följa.

beats

Även om den kanske största vinsten för HTC i dagsläget är Beats inarbetade varumärke ser vi detta som en positiv indikation på att den taiwanesiska smartphonetillverkaren satsar hårdare på just ljudkvalitén i sina telefoner.

HTC väntas lansera sina första produkter med Beats-teknik under hösten och företagens samarbete på smartphonemarknaden ska vara exklusivt. Då hoppas vi på en kombination av nya ljudprocessorer och färsk teknik, kanske till och med hörlurar värda namnet direkt ur kartongen.

Källa: AllThingsD.com

Relaterade artiklar:

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid