HTC har gjort en helomvändning efter massiv kritik från konsumenter och community när man meddelade att deras framtida smartphones skulle använda sig av låsta bootloaders. Vi fick så sent som i går eftermiddag beskedet att man inte hade några planer på upplåsta bootloaders, men i natt vända man på klacken och avslöjade på Facebook att man öppnar sina bootloaders igen.

HTC:s vd Peter Chou har citerats på företagets officiella Facebook-sajt där han kommenterar den enorma respons företaget fått efter sitt uttalande om låsta bootloaders och i samma andetag bekräftar att man ändrat sitt beslut.

‎”There has been overwhelmingly customer feedback that people want access to open bootloaders on HTC phones. I want you to know that we’ve listened. Today, I’m confirming we will no longer be locking the bootloaders on our devices. Thanks for your passion, support and patience,” Peter Chou, CEO of HTC

Det är inte helt hundra hur företaget kommer att agera med de telefoner som redan lanserats med låst bootloader, eller för den delen HTC Sensation som är på väg ut i butiker i skrivande stund. Men i e-postkontakt med användare har Peter Chou åtminstone bekräftat att HTC Evo 3D räknas in bland de telefoner som slipper undan en låst bootloader. 

Det är fortfarande oklart ifall HTC ens kan låsa upp bootloaders på redan lanserade och distribuerade mobiltelefoner, men att HTC nu gett vika för trycket kan vi inte mer än applådera. 

Källa: Facebook

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
rmdPoontusAndreas GcoolacrilleRetur Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
coolacrille
Medlem
coolacrille

Skadan är redan skedd, många har köpt en annan lur redan. Men jag blir glad av detta!

Andreas G
Medlem

[quote name=”coolacrille”]Skadan är redan skedd, många har köpt en annan lur redan. Men jag blir glad av detta![/quote]

Många är nog att ta i. HTC säljer mest telefoner i hela världen, Andelen som rootar är nog inte ens på procentskalan. 😉

Däremot är det de som syns och hörs mest i media, vilket gör att det ändå är viktigt att blidka dessa extremt få användare eftersom det handlar om publicitet.

Jag instämmer dock i glädjen över den upplåsa bootloadern. Det gör nog att jag kommer köpa en ny HTC nästa gång eftersom Sense fortfarande är det vettigaste skalet som erbjuds från fabrik.

Robert Esping
Medlem
Robert Esping

Har någon fått uppgifter om det är ett äkta RGB-subpixelsystem eller om det är PenTile på Sensation? Tycker det viktigt!
Den ska bara leverera 720p i hdmi, men sparar i 1080p på minnet. Vill man ha 1080, så blir det en vända i datorn. Undrar varför det blivit så? Orkar inte hårdvaran 1080p?

coolacrille
Medlem
coolacrille

[quote name=”Delph1″][quote name=”coolacrille”]Skadan är redan skedd, många har köpt en annan lur redan. Men jag blir glad av detta![/quote] Många är nog att ta i. HTC säljer mest telefoner i hela världen, Andelen som rootar är nog inte ens på procentskalan. 😉 Däremot är det de som syns och hörs mest i media, vilket gör att det ändå är viktigt att blidka dessa extremt få användare eftersom det handlar om publicitet. Jag instämmer dock i glädjen över den upplåsa bootloadern. Det gör nog att jag kommer köpa en ny HTC nästa gång eftersom Sense fortfarande är det vettigaste skalet som… Läs hela »

Andreas G
Medlem

[quote name=”coolacrille”]
Annan lur bör läsas som SGS II. Men visst har du rätt i allt du säger. 🙂 [/quote]

Jo, uttrycket ”too little, too late” känns lite passande här 🙂

Poontus
Medlem
Poontus

HTC måste ju kunna låsa upp befintliga telefoner om man nu i efterhand hhar kunnat låsa olåsta telefoner (Wildfire krypterades i samband med 2.2 uppdateringen.

rmd
Medlem

om man kan låsa, kan man låsaupp…

skönt att det faktiskt mognar företag i dessa tider då sony, apple, microsoft och många andra tycks ruttna och enbart generera arga och missnöjda kunder.

ska princip-köpa en htc telefon bara för det 🙂