HTC fortsätter finslipa One-serien genom att introducera årets stora flaggskepp. HTC One M9 har ett helt nytt inre men behåller föregångarens yttre design. På telefonens framsida finns fortfarande en fem tum Full HD-upplöst skärm men baksidan bjuder nu på en ny kamera som ökar kamerans upplösning från 4 till 20 megapixlar.

MWC-mässan i Barcelona är snart i full gång och mässans första stora nyhet har just anlänt. HTC lanserar nu sitt nya flaggskepp för det kommande året och finslipar på förra årets modell.

HTC One M9 kan beskrivas som en liten förbättring av förra årets modell som behåller föregångarens design och skärm. Telefonen har en fem tum skärm med Full HD-upplösning, likt sin föregångare, men byter ut sin huvudkamera och flera interna komponenter. Innanför telefonens aluminiumskal finns nu ett Qualcomm Snapdragon 810-chipset, en stor uppgradering från förra årets Snapdragon 801-chipset, och föregångarens två gigabyte arbetsminne har uppgraderats till tre gigabyte. Föregångarens 16 gigabyte lagringsutrymme har nu också uppgraderats och ger nu plats för 32 gigabyte data. För att driva alla nya komponenter har telefonens batteri uppgraderats från 2 600 milliamperetimmar till 2 840 milliamperetimmar.

HTC_One_m9_pressbild_1

Efter två år av marknadsföring har HTC så gott som lämnat UltraPixel bakom sig. Företaget har istället valt att fokusera på en högupplöst kamera med optisk bildstabilisering som kan fånga bilder innehållande 20 megapixlar. Kameran på telefonens framsida fångar fortfarande relativt lågupplösta bilder, på fyra megapixel, men sägs erbjuda ett vidvinkelobjektiv som ska göra det lätt att använda som kamera för gruppfotografering.

one-m9-gray

Utöver interna nyheter och en ny kamera behåller One M9 sin föregångares dubbla frontmonterade högtalare och sin kraftigt rundade metalldesign. Den nya modellens högtalare sägs dock vara bättre än föregångarens och har nu Dolby-certifiering. Produktens enda stora yttre designnyhet är dess separerade volymknappar och nya färgalternativ. Den ljusa modellen har nu en silverfärgad baksida och guldtonade kanter samt en guldtonad framsida men HTC erbjuder också en svart, en helt guldfärgad model, en rosa/guldfärgad och en rosa modell.

HTC kommer till svenska butikshyllor den 31 mars och kommer att säljas för 7 400 kronor.

Källa: Engadget

Relaterade artiklar

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bilianen Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bilianen
Gäst

Trist att se så pass få ändringar,
Ja jag vet att nu kommer många säkert säga att ”men så har samsung och apple gjort så länge… ” ja det är därför jag inte heller har skaffat någon sådan.
Jag förstår inte hur man kan sälja samma mobil fast med nytt inre enbart.
Och sedan att inte ta bort den fula svarta ramen som ligger där nertill är ju skamligt värre.
Besviken Htc:are.
Får se vad samsung s6 edge har att komma med.