HTC arbetar för fullt med att få fram en uppdatering med upplåst bootloader för sina senaste flaggskepp på smartphonemarknaden. Men flitiga kodare på XDA-developers har redan tagit sig förbi detta hinder och har nu pressat HTC Evo 3D och dess Qualcomm MSM8260 systemprocessor till hela 1 782 MHz, vilket är en imponerande bedrift och visar på kretsens goda skalningsförmåga.

HTC Evo 3D och HTC Sensation använder sig båda av samma Qualcomm MSM8260 systemprocessor och som vi kunde konstatera i vår detaljerade genomgång av kretsen i recensionen av HTC Sensation är kretsen utvecklad för att nå höga klockfrekvenser.

Qualcomm använder sig av en relativt lång processorpipline (13 steg) i sin Scorpion-arkitektur, något som främjar högre klockfrekvenser. Därför är det inte helt överraskande att MSM8260 når betydligt högre frekvenser än exempelvis Samsung Exynos 4210 (Cortex-A9 med 9 stegs pipeline) som i våra egna tester nådda en maxfrekvens på runt 1,6 GHz.

Coolbho3000 på XDA-developers forum har lagt upp en guide om hur användare själva kan testa en temporär root och överklocka sin telefon till maximalt 2 GHz (vilket ingen ännu lyckats med). I en video på Youtube kan man se hur han även visar prestandaskillnaderna i olika tester. Bland annat Googles JavaScrips benchmark V8 där man i standardfrekvensen 1,2 GHz når 356 poäng och i 1,78 GHz når 481 poäng, en prestandaökning på drygt 35%.

Mer information om överklockningen av HTC Evo 3D finns att hitta här.

Relaterade nyheter:

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton KarmehedPoontus Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Poontus
Medlem
Poontus

blir fint med 28nm sen, jag drog upp min Incredible S i 1.5GHz (kernel för 1.7GHz finns) men jag tyckte att den drog ur batteriet lite väl snabbt då :S 😀