HTC Desire är en av de populäraste Android-mobiltelefonerna på marknaden idag och den taiwanesiska tillverkaren har ganska nyligen utvecklat en alternativ modell som utrustats med Super-LCD skärm istället för den vanliga AMOLED-skärmen, vilka nu jämförts på video.

HTC Desire och Google Nexus One gjorde den 3,7-tum stora AMOLED-skärmen mycket populär i början av året men trots flera fördelar mot vanliga LCD-bildskärmar har AMOLED-tekniken även nackdelar. När HTC meddelade att man planerade en ny modell av HTC Desire utrustad med SLCD-bildskärm berättade man om vilka fördelar som fanns mot vanliga LCD-skärmar, men man lade inte så stor vikt på skillnaderna med dagens AMOLED-skärm.

Nu har det dykt upp en videojämförelse av de två skärmtyperna som indikerar att ingen av bildpanelerna är den andra överlägsen. AMOLED ger bättre betraktningsvinklar och svärta medan SLCD bjuder på mer naturtrogna färger. Vad det verkar ska prestandan i direkt solljus inte skilja allt för mycket heller.

Det enda vi nu undrar över är strömförbrukningen, något vi hoppas få veta mer om inom kort.

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
TempelAnton KarmehedTobberian Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tobberian
Medlem
Tobberian

I vilket fall är slcd inget o sträva efter.

Tempel
Medlem
Tempel

Jag vet inte om det var så stort problem med SLCDn i solljus, var ju betraktningsvinklarna som den faller på men å andra sidan så är ju naturliga färger nått man uppskattar så frågan är om inte inte SLCD är att föredra, men som redan sagts, förbrukningen är det som avgör.