Att det pågår en mässa under namnet 3GSM i Cannes har kanske de flesta lagt märke till. Vi har redan rapporterat om ett par intressanta saker därifrån. Den här gången är det återigen Ericsson som är på tapeten. Vare sig de vill eller inte, för hur det är med den saken kan man ju undra. I tisdags tillkännagav man dock att man på plats i Cannes slagit nytt världsrekord i överföringshastighet i hsdpa, Turbo-3G.

På mässan pratas det mycket om mobilt bredband vid talarstolarna, i korridorerna pratas det mest om Ericssons anonyma demonstrationer i hamnen. Vid hamnen i Cannes ligger lyxiga båtar med stora flashiga loggor från de flesta operatörerna, och en lite mindre, helt omärkt och anonym segelbåt vid namn Paphinia. Hit kommer man bara om man fått en speciell inbjudan, några spontana besök är det inte fråga om. Och nog finns intresset, operatörerna står i kö och det är fullbokat sedan länge. 


Turbo-3G goes seaborn


Vad finns det då ombord som är så häftigt? Ny teknik som möjliggör hastigheter i 3G-nätet på upp till 14 Mbit/s blir svaret. Om ca två år beräknas tekniken få plats i en mobiltelefon, idag huserar den i en betydligt större låda, som inte fick fotograferas. På plats demonstrerar man genom att tanka hem en musikvideo i 11 Mbit/s, ganska imponerande och världsrekord enligt Ericsson själva. Vem skulle förresten säga nej till 10 Mbit i mobilen? Inte undertecknad i alla fall.

Källa : di.se

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid