De senaste månaderna har allt fler uppgifter pekat på att vi kommer få se nya grafikkort från AMD nästa månad i form av den nya R9 300-serien. AMD är fortfarande tystlåtna om saken, men nu har PC-tillverkaren HP gått ut med uppgifter om att två nya stationära datorer inom kort kommer släppas med nya Radeon R9 380.

Under och strax efter GDC-mässan i mars fick vi åtminstone delvis officiella uppgifter om AMD:s kommande grafikkort. Medan vi inte fick ta del av några specifikationer så var AMD öppna med att ett nytt prestandagrafikkort finns och att det användas för VR-demo på mässgolvet, något som även togs upp under AMD:s senare presskonferenser. I nuläget pekar det mesta mot en lansering nästa månad, antingen på Computex eller E3, alternativt någon gång under tredje kvartalet.

hp_ann_envyDesktop_gallery_01

Nu har dock HP presenterat två nya stationära datorer anpassade för gaming, Pavillion Envy Tower och Pavillion Envy Phoenix Tower, som ska använda sig av kort ur den nya R9 300-serien. Mer specifikt kommer datorerna kunna konfigureras med ett Radeon R9 380, alternativt ett Geforce GTX 980. Båda modellerna har aluminiumchassin med en borstad yta och kommer kunna konfigureras med både överklockning och sluten vattenkylning.

Tyvärr har HP inte delat med sig av några specifikationer eller andra uppgifter om R9 380. Tidigare har vi fått uppgifter om att flaggskeppet i den nya R9 300-serien kan komma att heta antingen R9 390X eller R9 380X, varav senare rapporter antyder att R9 390-korten blir de nya Fiji- och Bermuda-kretsarna, medan R9 380-korten blir Grenada, som i sin tur är en uppdatering av Hawaii-kretsarna som sitter i nuvarande R9 290 och R9 290X. I det fallet rör R9 380 med största sannolikhet om ett R9 290 med uppskruvade klockfrekvenser.

Vi bör få mer klarhet i saken under nästa månad då vi äntligen förväntas få se den nya R9 300-serien i detalj. HP har ännu inte gått ut med priser eller leveranstider för sina nya Pavillion-maskiner.

Källa: Kitguru


Relaterade artiklar

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
xemacsfreeAppz Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
freeAppz
Gäst
freeAppz

8) Äntligen.. 😉

Fredrik
Medlem
Fredrik

Jag vet inte om HP-datorerna har blivit bättre, men de har iaf blivit snyggare.