HP har under kvällen presenterat några av sina kommande produkter på den mobila marknaden. En av de mer spännande är surfplattan TouchPad som med en iPad-liknande 9,7-tums skärm huserar en kraftfull 1,2 GHz CPU med dubbla kärnor, 1GB RAM och en välpresterande Adreno 220 GPU, allt i en relativt tunn profil på 13mm med operativsystemet WebOS 2.1.

HP TouchPad är lik sin nemesis från Apple både till namn och design men det är ingen tvekan om att TouchPad är den kraftfullare av de två. Qualcomms MSM8x60 SoC med dubbla Scorpion-kärnor på 1,2 GHz blir troligtvis ett bättre riktmärke på Apples andra generations iPad som också väntas presenteras snart.

Den 9,7-tum stora skärmen har en upplösning på 1024×768 pixlar och surfplattan kommer även med stöd för 802.11 WiFi och en 1,3 megapixel webkamera för videosamtal. HP väntas lansera TouchPad med stöd för både 3G och 4G näten under sommaren.

touchpad

Med sin iPad-liknande design mäter TouchPad 13mm i profil och har en vikt på 730 gram. Det som kanske intresserar oss mest är trots allt det Palm-utvecklade operativsystemet WebOS som fått mycket god kritik i tidigare versioner och som i och med HP:s uppdatering till 2.1 kan komma att ta upp kampen på allvar med iOS och Android.

HP TouchPad väntas lanseras under sommaren, till vilket pris är ännu inte avslöjat.

touchpad.vs.ipad

Källa: Anandtech, Engadget

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid