HP är en aktad aktör på servermarknaden och lanserar nu nya produkter för detta segment. En av de mer uppseendeväckande produkterna är deras lagringslösning HP Z Turbo Drive Quad Pro som med ett PCIe x16-gränssnitt och fyra integrerade lagringsmoduler når överföringshastigheter på upp till smått hissnande 9 gigabyte per sekund.

HP Z Turbo Drive Quad Pro är som namnet antyder en lagringslösning med plats för fyra separata SSD-enheter. I sitt standardutförande är Z Turbo Drive Quad Pro utrustad med en SSD-modul som ansluts till huvudenheten med ett M.2-gränssnitt. Dessa Z Turbo Drive G2-moduler har 256 eller 512 gigabyte lagringskapacitet och kan i en kvartett erbjuda totalt 2 terabyte lagringsutrymme och läshastigheter för hela lagringsenheten på upp till 9 gigabyte per sekund. Att jämföra exempelvis med de snabbaste SSD-enheterna på konsumentmarknaden som idag pressat sig upp och över 2 gigabyte per sekund.

HP Z Turbo Drive Quad Pro använder sig av ett PCIe x16-gränssnitt med NVMe-stöd för att kunna nå dessa överföringshastigheter och varje SSD-modul använder sig i sin tur av MLC-nandflash samt stödjer TRIM och integrerade kondensatorer för att inte riskera dataförlust vid strömavbrott.

Hela lagringsenheten liknar ett grafikkort med sitt långa kretskort och slutna plastkåpa som även inkluderar aktiv kylning för de fyra lagringsmodulerna.

Läs även: SSD Bonanza: AHCI eller NVMe? Vi reder ut frågetecknen kring nästa generations SSD-enheter

HP Z Turbo Drive Quad Pro kostar runt 3 000 kronor med en ensam 256 gigabyte modul och kan kompletteras med ytterligare 256GB-enheter med en prislapp på motsvarande 2 000 kronor. Det är oklart vad prislappen landar på för 512GB- versionerna av Z Turbo Drive G2-modulerna.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
g4banTridavefreeAppzSebbe Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Sebbe
Medlem
Sebbe

Ni bara måste testa produkten så man får dregla en del.

freeAppz
Gäst
freeAppz

[quote name=”Sebbe”]Ni bara måste testa produkten så man får dregla en del.[/quote]

Måste bara säga detsamma! När kan ni testa på NHW?! 😛 😆

Tridave
Gäst

stämmer verkligen priset, billigt för en server ssd ju.

g4ban
Gäst
g4ban

Funderar på samma sak som Tridave, låter extremt billigt för att vara serverinriktad SSD från från HP. Stämmer det överväger jag att inhandla 2st för raid 0 🙂