Världens största datortillverkare har som bekant bestämt sig för att fortsätta sin satsning på PC-marknaden men företaget fortsätter att vara förtegna om sina framtidsplaner, där man gång på gång svarade undvikande på direkta frågor om surfplattor och smartphones.

Under flera tillfällen på HP Influencer Summit 2012 fick företagsrepresentanter – och under den avslutande presentationen även företagets nytillsatta vd Meg Withman – frågan om hur tillverkaren tänkt sig att attackera den mobila marknaden med surfplattor och smartphones.

De få svar som gick att få pekade alla på samma sak; HP har inga planer på att lansera några mobila produkter innan Microsoft lanserar sitt nya operativsystem Windows 8. Tod Bradley, chef för HPs division Personal systems, bekräftade att HP kommer att lansera en Windows Slate tillsammans med Microsoft när Windows 8 anlänt till marknaden, men om detta sker i samband med Microsofts utrullning i höst eller senare kunde man inte kommentera.

Surfplattor en viktig produktgrupp även för HP

Efter ytterligare påtryckningar under den slutförande frågestunden berättade Bradley att HP helt klart ser surfplattor (tablets) som en viktig del av framtiden – även för HP. Bradley menade också att HP kände sig bekväma inför sin satsning på surfplattor och att företaget har spännande produkter på gång inom detta segment. Man kunde inte heller utesluta att HP i framtiden även tittar på andra operativsystem än Windows för sina mobila lösningar.

PalmOS som var kärnan i företagets första konsumentinriktade surfplattor lär dock inte ligga högst upp på prioritetslistan. HP TouchPad blev en flopp för datortillverkaren och slutade att säljas under hösten 2011 efter för dåliga försäljningssiffror.

touchpad.webos
När frågan växlade över till en eventuell satsning på smartphones från HP:s sida ville Tod Bradley inte ge någon kommentar överhuvudtaget.

Vi hade ganska stora förhoppningar om att få se några livstecken från HP:s nya tabletsatsning i Shanghai men vad det verkar dröjer det minst 3-6 månader innan PC-jätten kommer hoppa på marknaden igen. Troligtvis med ett inledande fokus på företagsmarknaden, vilket var den vinkel man tog med sin första Slate.


Relaterade artiklar:

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
ddd 333Anton KarmehedJacob HugossonhejhiiiyySwedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Varför kan de inte sälja sina surfplattor med Windows 8 och webOS i dualboot?

ddd 333
Gäst
ddd 333

Vill se en surfplatta med utdragbart tangentbord. 🙂

hejhiiiyy
Gäst
hejhiiiyy

[quote name=”ddd 333″]Vill se en surfplatta med utdragbart tangentbord. :)[/quote]
sååååå en laptop?

Jacob Hugosson
Medlem

Jag tror inte HP kommer göra någon vidare konsument-push för sina surfplattor, det lär bli företagetslösningar de börjar med. Tror jag i alla fall 😛

ddd 333
Gäst
ddd 333

[quote name=”hejhiiiyy”][quote name=”ddd 333″]Vill se en surfplatta med utdragbart tangentbord. :)[/quote]
sååååå en laptop?[/quote]

En laptop med touchscreen isåfall

ddd 333
Gäst
ddd 333

och inte lika klumpig som en laptop.
Så nej!