Efter att HP lanserade sin nya musiktjänst HP Connect Music tillsammans med UMG tidigare i veckan har vi nu grävt fram mer information om vad tjänsten betyder för svenska konsumenter. Det blir fokus på exklusiva musikevent och strömmande musik för 45 kronor per månad.

HP Connect Music är som vi tidigare berättat en ny musiktjänst som tagits fram av datortillverkaren HP i samband med världens största musikbolag, Universal Music Group. Tanken med tjänsten är att ge en helhetsupplevelse kring musik och nöje för HP:s kunder.

Under dagen har vi varit i kontakt med Johnny K Federley, digital marknadschef för Scandic (HP PPS), som rätat ut ett flertal de frågetecken som dök upp efter lanseringen av HP Connect Music.

Börjar vi i den tekniska änden av tjänsten bygger HP Connected Music kring en Universal Music-app i Windows 8 som kommer att användas för att både streama musik men även ta del av de olika erbjudande, artiklar och specialevengemang HP kommer att anordna tillsammans med Universal Music Group framöver. Vi har inte själva kunnat testa applikationen men vi har fått ta del av en skärmdump som vittnar om ett förhållandevis stilrent gränssnitt med olika musikkategorier och tydliga hänvisningar till nya tävlingar och arrangemang.

UMG

Ingen mobilapp för musikstreaming

Hur funktionaliteten i appen ser ut är tyvärr inget vi kan kommentera i dagsläget, vi kan däremot bekräfta att det i dagsläget inte finns några färdiga planer för en mobilversion av appen. Detta kommer enligt HP styras av företagets produktutbud – med andra ord får vi troligtvis en Android-app ifall HP lanserar en Android-smartphone/surfplatta. Vi hoppas att HP även öppnar för andra plattformar trots att man inte levererar produkter inom dessa, men det är något som tiden får utvisa.

Fokus på VIP-upplevelser och musikevenemang

Även om en stor del den i nya tjänsten handlar om att strömma musik över internet är det enligt Federley VIP-upplevelserna som är det unika med HP Connected Music.

– Vi kommer att arbeta tight med Universal Music Group och fokusera på flertalet mindre event (mindre spelningar med lokala artister samt releasefester för deras nya album) som kommer att ske flertalet varje kvartal, event som långt ifrån alla får chansen att vara med på. Utöver detta kommer även större samarbeten att ske, såsom det vi lanserade HP Connect med i Paris. Kunder får då chansen att vinna VIP-upplevelser med sina favoritartister, det kan vara konserter men även mer exklusiva spelningar i intim miljö. Till på detta kan en del överraskningar ske med olika kreativa twists, berättar Johnny K Federley om tjänstens VIP-event.

Vi fick också berättat för oss att dessa VIP-upplevelser kommer att presenteras på olika sätt. I klassiska frågesporter eller motiveringstävlingar, eller för den delen mer kreativa samarbeten med exempelvis radiostationer och liknande. Det kan även komma att dyka upp rabatterade biljetter för konserter och spelningar genom tjänsten.

Hela UMGs musikbibliotek för 45 kronor i månaden

HP Connected Music kommer som tidigare avslöjats vara gratis de första 90 dagarna efter att du köper en HP-dator med Windows 8. Efter dessa 90 dagar får man välja om man vill fortsätta använda streamingdelen i tjänsten, VIP-händelserna är man alltid berättigad till, och det preliminära priset är satt till 45 kronor per månad.

För detta ska man få fri tillgång till Universal Musics fulla katalog som även omfattar artister och låter från företagets underbolag. UMG har en imponerande samling av artister och band i sitt stall men vi har inte någon exakt siffra på det antal låtar och artister som ska finnas tillgängliga i HP Connected Music. För den som vill veta mer om Universal Music Group och dess musikbibliotek finns det en lista över alla bolagets artister på företagets hemsida.

Det är ganska uppenbart att HP får det tufft att tampas mot andra väletablerade streamingtjänster som Spotify. Där svensktjänsten kan skryta med sitt breda utbud av musik och spridning på olika plattformar. Men genom att hålla prissättningen på ganska rimliga nivåer, Spotify Unlimited kostar i jämförelse 49 kronor per månad, och backa upp detta med sitt VIP-paket gör HP nu i alla fall ett tappert försök att slå sig in i på marknaden.


Relaterade artiklar:

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid