I en intervju med BBC bekräftar Microsofts VD Satya Nadella att företagets kommande VR-headset Hololens kommer att nå utvecklare inom ett år och att konsumenter kommer att få vänta längre. Nadella beskriver utvecklingen av produkten som ”en fem år lång resa”, vilket pekar på att det kan dröja flera år innan konsumenter kan få tag på ett exemplar.

Hololens presenterades tidigare i år som speciell produkt från ett företag som knappast är känt för att introducera nya hårdvaruprodukter tillhörande nya produktkategorier. Microsofts kommande produkt är ett trådlöst VR-headset som drivs av Windows 10 och ger användare möjlighet att se användargränssnitt flyta framför dem, ovanför den verkliga världen. Hololens har fått mycket uppmärksamhet de senaste månaderna men detaljerna kring produkten har varit relativt få. Vi har hört rykten om att de första exemplaren av produkten är tänkta att skeppas till utvecklare i samband med lanseringen av Windows 10, nu bekräftar Microsofts VD hur lanseringsplanerna verkligen ser ut.

Lanseras i samband med Windows 10

I en intervju med BBC bekräftade Microsofts VD Satya Nadella åter igen att de första exemplaren av Hololens gjorda för utvecklare kommer att lanseras i samband med lanseringen av Windows 10. Nadella bekräftade dock också vad detta innebär. Hololens kommer att nå utvecklare inom ett år. Lanseringen av Windows 10 håller alltså inte på nu och ett par veckor framåt utan fortsätter fram till nästa sommar. Det är möjligt att Hololens lanseras innan dess men lanseringen är i alla fall tänkt att genomföras inom ett år.

Lång resa för konsumenter

Om Hololens når utvecklare om ett år kan man fråga sig när produkten kommer att lanseras för konsumenter. I intervjun med BBC pratade Satya Nadella att utvecklingen av Hololens är ”en fem år lång resa”. Detta uttalande pekar på att det kan dröja ett bra tag innan Hololens når konsumenter. Visst är det möjligt att produkten kommer att nå konsumenter redan innan ”resan” nått sitt slut men det ser ut som om produktens konsumentlansering ligger långt in i framtiden.

Källa: BBC

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Clarence Hogland

En del klagar, men detta är rätt väg att gå. Som den är nu så är den inte klar för något annat än utvecklare och vill dom inte ha en massa dåligt snack så går dom rätt väg för en gångs skull.