AMD:s Eyefinity-teknik är inte så välanvända mestadels på grund av kostnadsskäl hos konsumenter. Förutom det självklara att man behöver flera skärmar, så behövs även dyra aktiva DisplayPort-adaptrar om skärmarna inte har ingång för DisplayPort. HIS gör det möjligt med sitt senaste kort att köra EyeFinity med tre skärmar och HDMI, utan aktiva adaptrar.

Ett problem många kanske inte tänker på när man tar steget mot en EyeFinity-konfiguration är att förutom skärmarna behövs andra inköp göras. De flesta skärmar kommer utan DisplayPort, och därför krävs en aktiv DisplayPort-adapter från grafikkort till skärm. Dessa adaptrar är dyra, och kostar ofta flera hundra kronor att köpa.

HIS_HD6970aHIS lanserar idag sitt nya HD 6970 IceQ Eyefinity RTS (Ready-to-see) 2GB. Det här grafikkortet ska göra det möjligt att köra EyeFinity med upp till tre skärmar med HDMI, utan krav på aktiva DisplayPort-adaptrar eller att skärmarna för den delen kommer med DisplayPort-ingång. Med tanke på att grafikkortet bara har en HDMI-utgång krävs fortfarande adaptrar, men inte av den dyrare sorten. Med tanke på de sjunkande skärmpriserna, kan aktiva DisplayPort-adaptrar bli en nämnvärd del i investeringen av Eyefinity.

HIS_HD6970b

Sett till grafikkortets specifikationer kommer det med GPU:n klockad till 880 MHz, och 2 GB GDDR5-minne på 5500 MHz med en 256-bit minnesbuss. Kylaren har fyra heatpipes, större fläkt och bättre luftflöde än referensdesignen från AMD. Det här ska enligt HIS resultera i att grafikkortet går 23 grader lägre, samtidigt som man sänker ljudnivån.

HIS HD 6970 IceQ Eyefinity RTS 2GB väntas finnas i butik inom kort, och priset borde ligga i nivå med övriga HD 6970 från företaget.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid