CCID (China Center of Information Industry Development) har nyligen gått ut med information kring försäljningen av HDTV-apparater på den kinesiska marknaden.
Siffrorna som publicerats behandlar HDTV-marknaden för andra kvartalet 2004 och försäljningsvolymen har ökat minst sagt drastiskt sedan samma period förra året.
Andra kvartalet såldes 395,000 digitala HDTV-apparater (High definition TV) vilket är en ökning på 128.3% sedan andra kvartalet 2003. Med HDTV-apparater menas TV-apparater med en upplösning på 1280×720 pixlar eller högre.


LG är den tillverkare som säljer bäst i Kina med en marknadsandel på drygt 16%. Andra stora aktörer är Samsung och Toshiba som båda har marknadsandelar på en bit över 10%.


HDTV är med andra ord inne i en kraftig tillväxtfas i Kina vilket självklart är kul för våra asiatiska vänner. Nu önskar vi bara att även lilla Sverige ska få tillgång till HDTV-sändningar för att få lite skjuts på marknaden även här.
Om även Blu-ray och HD-DVD kan avsluta sin strid om det optiska HD-formatet kanske vi kan få nytta av HDTV-apparater även i Sverige. Självklart är det trevligt med en högupplöst TV även om man bor i vårt avlånga land men det lämnar en bitter eftersmak att tekniken inte utnyttjas bättre.


Källa: DigiTimes

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid