Small preview image

AverLogic är en halvledarutvecklare som arbetar med många av de stora konsumentelektronikföretagen på marknaden som LG, Sony och Panasonic. Tillverkaren har som de flesta företag värda namnet varit på Computex under veckan som gått och visat upp deras senaste alster som riktar sig mot PC och hemelektronikmarknaden. Man har demonstrerat hur man med AverLogics egen ljud och bildteknik kan strömma 1080p upplöst HD-material över våra vanliga elledningar vilket öppnar en del nya dörrar.



Precis som elnätsbaserade nätverk, en funktion AverLogics enhet även har stöd för, skickas videosignalerna helt enkel genom de redan dragna elledningar som finns i bostaden. Detta gör det möjligt att utan problem leda HDMI-signaler flera hundra meter, istället för en 15-20m som är något av en gräns med vanliga kablar.


AverLogic hävdar att man kan strömma 1920x1080upplöst video i 24p med H.264 kompression. Vilket ska omfatta Blu-ray spelare, eller PC-system. Datastorleken ska dock inte överstiga 20Mbps.



Sändarbox överst och mottagare nedanför – Bildkälla: Fudzilla


Med en sändare i huvudrummet kan man skicka ut signaler till inte mindre än tre mottagare i olika rum. Vilket låter som en ren dröm för dem som bävar för att dra kablar eller använda trådlösa tekniker i hemmet. Om och när AverLogics teknik kommer ut på marknaden återstår att se, men vi kan helt klart se intresse för ett system som detta.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid