Small preview image

HDCP är en teknik framtagen för att skydda upphovsrättslagen och hindra piratkopierare från att leva loppan med framtidens film och musikformat. Samtidigt är det en teknik som kan ge stora bekymmer för en vanlig ärlig svensson-användare som trots alla goda intutioner inte kan använda sin dator på bästa sätt. Problemet är att stödet för HDCP är allt annat än utbrett, och det i en tid där både Windows Vista och de kommande nästa generations DVD-formaten kommer kräva stöd för tekniken. Många har levt i förnekelse inför det faktum att det knappt finns stöd för HDCP hos några datormonitorer och att INGA grafikkort i dagsläget (på konsumentmarknaden) kan hantera HDCP-signaler. Korten har haft stöd för det i flera år, men inte ens ATI och NVIDIAs flaggskepp drar nytta av stödet.



Situationen är allt annat än rolig och i vanlig ordning är det vi konsumenter som kommer i klämm. På Firingsquad har man skrivit en mycket intressant artikel som tar upp HDCP-tekniken, vad den gör och varför det snart kommer bli ett gigantiskt huvudbry för datoranvändare.


”Anyone with a GeForce 6/7 or Radeon X1K card who was planning on buying a BD-ROM or HD-DVD drive later this year for their PC may want to hold off on that purchase. Quite frankly, this article should affect the purchasing decisions of potentially anyone in the market for a new PC or graphics card right now that’s even remotely interested in watching hi-def movies on their PC sometime in the future.”


:: Läs hela artikeln på Firingsquad

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid