Det ser ut som att HD 7000-serien för stationära datorer kommer få vänta till början av nästa år, och att de mobila kretsarna blir de som gör entré på marknaden först. Enligt de senaste uppgifterna ska Radeon HD 7000M lanseras runt den 9:e december i år.

Det har varit många diskussioner kring om AMD kommer hinna leverera de första GPU:erna på 28nm, då TSMC inte ska kunna hålla produktionen på 28nm uppe i de kvantiteter som behövs för en fullskalig lansering. Nu avslöjar ComputerBase att AMD officiellt ska tillkännage den mobila Radeon HD 7000M-serien någon gång runt den 9:e december som bara ligger två veckor fram i tiden.

HD_7000M

GPU:erna som ska inledningsvis släppas på marknaden är Seymour i det lägsta segmentet och som ska användas i HD 7400M-serien, och Thames som används i både HD 7500M och HD 7600M. AMD har även tre andra GPU:er på gång som saknar klockfrekvenser; Chelsea (HD 7700M?), Heathrow (HD 7800M?) och Wimbledon (HD 7900M?).

Medan klockfrekvenserna på både GPU och minne finns, så saknar vi de viktiga detaljerna som antalet Radeon-kärnor, texturenehter och ROP:s så det är omöjligt att utröna vad vi kan vänta oss för prestanda. Samtliga kretsar kommer att tillverkas på TSMC:s 28nm-process och vi väntar oss ingen fullskalig lansering från AMD, utan ett tillkännagivande då man börjar skeppa de nya kretsarna till partners. I sådana fall borde de första bärbara med HD 7000M-serien dyka upp på butikshyllorna tidigt nästa år.

Relaterade nyheter:

Subscribe
Notifiera vid
4 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Swedish Berserk
Swedish Berserk
12 Årtal sedan

Svårt att gissa till sig prestanda. Men vi får hoppas att de presterar bra.

shaglord
shaglord
12 Årtal sedan

Vad hade dem sista mobila värstingarna från AMD? 800SP? Undrar om dem vågar göra hela hoppet till 1536SP. 🙂 /s

ctrl
ctrl
12 Årtal sedan

TBD korten är väl de som innehåller den nya arkitekturen va? Har för mig bara prestanda modellerna skulle ha uppdaterad sådan och de andra skulle köra med nuvarande i minskad nm.