En man från Wales slängde av misstag en av sina gamla hårddiskar som visade sig vara den han sparat sin Bitcoin plånbok på, nu värd 735 miljoner kronor.

Att vara efterklok är inte det svåraste här i världen. IT-teknikern James Howells från Wales har nu insett att han under en städning för cirka fyra år sedan slängde en gammal hårddisk som suttit i hans bärbara dator. En hårddisk som innehåller en digital plånbok med totalt 7 500 Bitcoins.

Howells var tidigt ute med att gräva fram Bitcoin. Inte långt efter att Bitcoin blev tillgängligt för allmänheten i februari 2009 så började Howells att gräva efter kryptovalutan vars data lagrades på en Dell-laptops hårddisk. Samma dator vars hårddisk nu huserar på en soptipp någonstans i Wales.

För fyra år sedan då hårddisken skeppades iväg till sitt nya hem så innehöll den kryptovaluta värt cirka 49 miljoner kronor. Sedan dess har Bitcoin stigit i värde något makalöst, och idag uppskattas värdet på hårddiskens innehöll vara omkring 735 miljoner kronor.

Funderar på att gräva upp soptippen

Att det hela grämer Howells behöver ingen närmare förklaring. Han bollar till och med tanken att försöka leta rätt på hårddisken igen. Dock är det lättare sagt än gjort att ge sig av till en stor soptipp och börja gräva runt lite hur som helst.

”A modern landfill is a complex engineering project and digging one up brings up all sorts of environmental issues such as dangerous gasses and potential landfill fires. It’s a big, expensive and risky project.” – James Howells.

Inte nog med att det förmodligen krävs en del pappersarbete innan man kan börja gräva efter kryptovalutan på en soptipp (finurlig litet skämt där) så kommer processen med en hel del risker också. Då soptippar ofta inte huserar endast sterila och ofarliga saker.

Huruvida Howells bestämmer sig för att söka efter hårddisken eller ej återstår att se. Men vi kan inte göra annat än att tycka synd om mannen som kunde ha varit mångmiljonär idag om han inte hade haft så bråttom att slänga en speciell liten hårddisk för fyra år sedan.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
ugotplayedDkosmosKrakkan Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Krakkan
Gäst
Krakkan

”Howells att gräva efter kryptovalutan med hjälp av sin trogna bärbara dator från Dell. ”
Även om det var 2009 tvivlar jag starkt på att han lyckats mina 7500 Bitcoins med endast en bärbar dator.
Makes no sense

Dkosmos
Gäst
Dkosmos

Det är inkorrekt. Han hade mycket mer hårdvara än en rutten Dell laptop om man läser andra mer efterforskade artiklar.

ugotplayed
Gäst

#fakenews

han vill bara ha uppmärksamhet 🙂 detta har redan tagits upp flera gånger.