Här är Nintendo Switch: En portabel spelkonsol med dockningsstation

Suddar ut gränserna mellan stationärt och bärbart

0

Nintendos nya spelkonsol, som tidigare gått under kodnamnet NX, har officiellt avtäckts under namnet Switch. I en ny trailer visar Nintendo hur gränserna mellan bärbart och stationärt suddas ut.

Att Nintendo arbetat på en ny spelkonsol har varit bekräftat sedan första halvan av 2015, men sedan dess har företaget avstått från att röja fler detaljer. Den nya konsolen lyste med sin frånvaro under både E3 2015 och E3 2016. Ryktesmaskinen har gått på högvarv, men det enda vi officiellt fått veta från Nintendos del är att konsolen gått under utvecklingsnamnet NX.dock_02Idag avslöjar Nintendo till slut sina planer för den nya konsolen, vars slutgiltiga namn blir Switch. I ett videoklipp bekräftas tidigare rykten om att enheten blir en hybridkonsol, som kommer kunna användas både på resande fot och stationärt vid TV:n.

En konsol för vardagsrummet och tågresan

Switch använder sig av ett dockningssystem, där konsolen smidigt kan kopplas in i vardagsrummet och styras antingen med en traditionell handkontroll (”Switch Pro Controller”). På vardera sida av själva basenheten finns fästen för kontrollhandtag (”Joy-Con”) med styrspakar och knappar, som låter dig spela helt handhållet på en inbyggd skärm när konsolen kopplas loss från dockningsstationen.

Vi får även se en del intressant flexibilitet för kontrollhandtagen i fråga. När de inte sitter fast på basenheten kan de antingen användas var för sig som två trådlösa handkontroller, eller kopplas ihop till en lite större handkontroll. Det finns ett utfällbart ställ på baksidan för att ställa ifrån dig Switch på ett bord, varpå du antingen kan spela avslappnat med en kontroll i varje hand, eller ge en av kontrollerna till en kompis för att spela multiplayer.

Konsolen uppvisar även ett nytt designtänk jämfört med Wii eller Wii U. Konceptet för tankarna till bildskärmskontrollen till Wii U, men formatet är betydligt mer slimmat och minimalistiskt, både vad gäller dockningsstationen och den bärbara basenheten.

 

LAN-stöd och e-sportsplaner

Både i videoklippet och på sin hemsida slår Nintendo även ett slag för flerspelarlägen inte bara på samma spelkonsol eller via internet, utan även via lokalt nätverk. Två spelare ska enkelt kunna spela mot varandra på varsin Switch via lokalt trådlöst nätverk.esports_02

En intressant avrundning i Nintendos trailer visar en fylld arenahall, där två e-sportslag tampas i ett arenaspel med varsin Switch. I vilken grad det här indikerar en större satsning på e-sport från Nintendo återstår att se.

Lansering i mars

I klippet däremot röjs inga tekniska detaljer om konsolen eller dess innanmäte. I nuläget vet vi inte vilka komponenter som står för beräkningskraften, vilken batteritid som gäller eller vad det är för upplösning på den inbyggda skärmen.

Lanseringen bekräftas däremot ske i mars 2017 – än så länge utan något bekräftat pris.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid