Dagen många har väntat på har nu anlänt, PC-versionen av Halo: Reach lanseras officiellt under dagen och nu har tiderna för när titeln blir spelbar i de olika delarna av världen bekräftats.

Den första speltiteln ur den stora satsningen att ge PC-spelare Halo-serien är som tidigare känt Halo: Reach. Denna inkluderas i spelsamlingen ”The Master Chief Collection” men kommer likt de andra titlarna i samlingen gå att införskaffa separat. Idag är dagen då denna speltitel som blir spjutspetsen för Halo på PC lanseras officiellt.

Nu har utvecklarna bekräftat exakt när spelare kommer att kunna ladda ned och avnjuta Reach. Det rör sig om en global lansering med tillgänglighet vid samma tidpunkt i samtliga territorier. Mer specifikt listas lanseringstiderna som:

  • USA: 10 AM PT/ 1 PM ET.
  • Mexico: 12 PM
  • Brazil: 3 PM
  • UK: 6 PM
  • Europe: 7 PM
  • Russia: 9 PM
  • China: 2 AM (December 4th)
  • Japan: 3 AM (December 4th)
  • Australia: 5 AM (December 4th)
  • New Zealand: 7 AM (December 4th)

Enligt ovanstående lista är det klockan 19:00 svensk tid spelet blir tillgängligt för samtliga. Dessvärre är det inte möjligt för Steam-användare att ladda ned titeln på förhand. Valves plattform låter däremot användare av Steam-appen för smartphones att logga in och påbörja nedladdningen av spel även om man inte befinner sig vid sin dator. Utöver Steam kan spelet samt The Master Chief Collection införskaffas via Windows Store. Alternativt genom att prenumerera på Xbox Game Pass for PC som inkluderar den kompletta samlingen av Halo-spel som kommer till PC.

De systemkrav utvecklarna satt för PC-versionen av Reach är inte superkrävande. Den som vill spela i 4K-upplösning behöver en processor i form av en AMD FX-6350, Intel Core i5-3450 eller bättre. Sett till grafikkortskraven för denna upplösning rör det sig om ett Radeon RX 480, Geforce GTX 770 eller bättre. Detta tillsammans med minst åtta gigabyte internminne. Hårdvarukraven sänks sedan därifrån beroende på upplösning och antalet bildrutor per sekund (FPS) som spelare siktar på. Sett till lagringskraven krävs det 20 gigabyte ledigt lagringsutrymme.

 Minimum AMDMinimum NvidiaAMD @ 1 080pNvidia @ 1 080pAMD @ 4KNvidia @ 4K
CPUAMD Phenom II X4 960TIntel Core i3-550AMD FX-4100Intel Core i7-870AMD FX-6350Intel Core i5-3450
GrafikkortRadeon HD 6850Geforce GTS 450Radeon R7 360Geforce GTX 560 TiRadeon RX 480Geforce GTX 770
Intermninne8 GB8 GB8 GB8 GB 8 GB8 GB
Lagringsutrymme20 GB20 GB20 GB20 GB20 GB20 GB
Bildrutor per sekund51 - 5552 - 5461 - 6259 - 6160 - 6260

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notifiera vid