Half Life är ett av de mest ikoniska PC-spelen någonsin och spelare världen över väntar fortfarande otåligt på den tredje upplagan av spelet. Tills dess kan man alltid ge sig på ursprungstiteln och med drygt 17 år på nacken visar det sig att spelet numera går att installera och spela på din smarta klocka.

Det är Youtube-profilen Dave Bennet som lyckats installera Half Life på den Android Wear-baserade smartklockan LG G Watch. Bennet har lagt upp en video som visar hur han startar och spelar Half Life på den 1,65 tum stora klockskärmen och konstaterar att bildfrekvensen faktiskt är överaskande bra med ibland över 30 bilder per sekund. I tunga grafiska scener sjunker dock frekvensen till ner mot 2 bilder per sekund. 

BIldfrekvensen är samtidigt inte det största problemet enligt Bennet. Att spela ett actionspel på en 1,65 tum stor skärm med kontroller direkt på skärmen är allt annat än optimalt. Spelet som drivs med hjälp av GoldSource-motorn i appen SDLash har också en tendens att krascha lite då och då.

Det är trots allt riktigt häftigt att se en så pass betydelsefull PC-titel spelas på en smartklocka och det faktum att Dave Bennet även publicerat en guide för hur du själv testar spelet på din Android Wear-klocka gör inte saken sämre.

Fortfarande dock inte nyheter om Half Life 3.

Länk: Spela Half Life på Android Wear (Guide)

Läs mer

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Niklas Hansen Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Niklas
Medlem
Niklas

”Fortfarande dock inte nyheter om Half Life 3.”

Bra att ni håller oss uppdaterade iaf! 😉