Microsofts Xbox-team måste sitta och jubla i sitt högkvarter när man nu ser hur deras omåttligt hackervänliga kontrollenhet Kinect nu hittat ännu ett nytt användningsområde. Programmeraren Shantanu Goel har nämligen lyckats få den rörelsekänsliga spelkontrollern att fungera med Sonys spelkonsol PlayStation 3.

I den videodemonstration som Shantanu Goel laddat upp på Youtube ser vi hur han genom handrörelser navigerar sig genom PlayStation 3-konsolens menyer och slutligen startar det populära actionspelet Killzone 3. Den tidiga koden som Shantanu kallar Kincet-PS3 är långt ifrån färdig, något som vi tydligt ser i integreringen med själva spelkontrollen i Killzone 3. Ett trots allt imponerande projekt som lär glädja Microsoft lika mycket som det irriterar Sony.

Microsoft Kinect använder sig av kroppsrörelser och din röst för att navigera i menyer eller styra karaktärer i spelkonsolen Xbox 360. Kinect har redan hamnat i Guinness Rekordbok som världens snabbaste säljande hemelektronikprodukt och kommer under våren att lanseras även för PC-marknaden med fullt stöd från Microsoft.

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Birks Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Birks
Medlem
Birks

Eller gråta för att det snart inte finns någon anledning att köpa en xbox360