Under CES 2021 gav Intel oss en förhandstitt på kommande Rocket Lake-S som kommer att lanseras med styrkretsarna Z590, H570 och B560. Nu pekar en produktsida från Asrock mot att minnesöverklockning blir tillgängligt för alla tre styrkretsar.

Twitter-användaren momomo_us har delat en bild tagen från supportsida för Asrocks Z590-moderkort ur Taichi-serien. Denna bild pekar mot att Intel kommer att bryta en tradition med den kommande 500-seriens moderkort.

Tidigare har Intel endast implementerat stöd för minnesöverklockning hos moderkort ur Z-familjerna. Däremot verkar det som att den kommande serien som lanseras tillsammans med Rocket Lake-S kommer att ändra på detta. Den bild momomo delade ser till synes ut att bekräfta stöd för minnesöverklockning även hos de kommande styrkretsarna H570 och B560.

Intel kan komma att ge Rocket Lake-S samma behandling som redan lanserade Comet Lake-S. Här handlade det om två olika nivåer av stöd för klockfrekvenser hos internminnen. Medans Core i9 och Core i7-processorer kommer med officiellt stöd för upp till DDR-2933 är processorer från Core i5-segmentet och nedåt begränsade till DDR4-2666.

Skulle Intel välja att implementera samma typ av minnesstöd hos den kommande generationens moderkort innebär det att användare måste para sitt moderkort och internminne med rätt serie av processor. Trots att H570 och B560 ser ut att få stöd för minnesöverklockning innebär det inte att alla typer av processorer kommer att ha möjligheten att nå samma minnesfrekvenser.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid