Hårdvarutillverkaren Corsair har nu gått ut med att en liten andel av alla sålda H100i RGB Platinum SE-enheter löper större risk för läckage än andra och har nu utfärdat en officiell återkallelse.

Hårdvarutillverkaren Corsair återkallar nu en uppsättning H100i RGB Platinum SE-vattenkylare med ett speciellt partinummer. Enligt företaget rör det sig om mindre än en procent av samtliga enheter av denna typ som sålts.

Återkallelsen utfärdades efter att enheter med ett visst partinummer upptäckts löpa större risk för läckage. Enligt Corsair är återkallelsen en försiktighetsåtgärd i ett försök att hinna återkalla enheter innan någon skada sker.

Corsair uppmanar samtliga ägare av H100i RGB Platinum SE-kylare att ta en titt på enheternas förpackning och säkerställa om partinummer ”1852” finns närvarande likt ovanstående bild.

På Corsairs eget användarforum förklarar en av företagets anställda hur de möjliga problemen hos kylare med detta partinummer bör vara uppenbara så fort enheternas förpackningar öppnas. Detta då kylarens slangar har ett vitt tyg runt sig medans kylarvätskan har en klargrön färg och således för eventuella läckage vara klart synliga. Det finns dock en risk för att dessa problem inte är uppenbara till en början och kan uppstå i efterhand.

Användare av denna specifika kylarmodell med tidigare nämnda partinummer uppmanas ta kontakt med Corsairs kundsupport för att ordna ett returärende. I foruminlägget påpekar Corsair ytterligare en gång att det endast rör sig om H100i RGB Platinum SE-kylare med partinummer 1852. Ersättningsenheter kommer att finnas redo att skickas ut till drabbade kunder från och med den 2 april 2019.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid