Det visar sig att alla rykten och läckor varit sanna och GTX 1660 Ti är Nvidias senaste grafikkortsmodell och partnertillverkaren Gainward har nu listat tre olika varianter i form av GTX 1660 Ti Ghost OC, Pegasus och Pegasus OC.

Nvidias första Turing-baserade grafikkort utan stöd för RTX-funktioner kallas GTX 1660 Ti. Modellen har under de senaste månaderna dykt upp i ett antal rykten och läckor där modellen hittats i databaser eller fått bilder på partnertillverkade varianter spridda på internet.

Tidigare spekulationer och rykten har yrkat på att GTX 1660 Ti ska lanseras idag, den 22 februari. Med lanseringen av GTX 1660 och GTX 1650 under nästa månad.

Gainward GTX 1660 Ti Ghost OC, Pegasus & Pegasus OC

Nvidias partnertillverkare Gainward har trots inget officiellt avtäckande av Nvidia publicerat produktsidan för tre varianter av det nya grafikkortet. Gainward förbereder GTX 1660 Ti Ghost OC, Pegasus OC och Pegasus. Det förstnämnda kommer med en kylarlösning utrustat med två axialfläktar medans Pegasus-serien riktas mot mITX-byggen och utrustas med en ensam axialfläkt på 100 millimeter (mm). Samtliga modeller tar upp två expansionsplatser.

Gainward listar GTX 1660 Ti med 1 536 CUDA-kärnor, sex gigabyte videominne med en 128-bit minnesbuss för en total bandbredd på 288 GB/s. Samtliga modeller listade av tillverkaren har ett TDP-värde på 120 watt och drivs av en ensam 8-pin PCIe-kontakt.

Vad gäller klockfrekvenser listar Gainward ingen basfrekvens för någon av de tre modellerna. Turbofrekvenserna listas däremot som 1 815 megahertz (MHz) för Pegasus OC och Ghost OC med en turbofrekvens på 1 770 MHz hos vanliga Pegasus-varianten.

Sett till bildanslutningar rör det sig om en Displayport 1.4, en HDMI 2.0b samt en DVI-D kontakt hos samtliga listade modeller.

Oklara prislappar

Inga prisuppgifter har listats för Gainwards varianter av GTX 1660 Ti. Däremot har återförsäljaren Liontech  listat en variant från en annan tillverkare i form av PNY Geforce GTX 1660 Ti XLR8 OC Gaming för 4 299 kronor. Huruvida återförsäljarens prislapp stämmer någorlunda överens med det officiella priset när lanseringen väl tagit plats eller om det helt enkelt är en platshållare återstår att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Morkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Embargot är släppt nu!

Prestanda mässigt tämligen tråkigt kort om du inte spelar i 1080p för då presterar det bättre en GTX 1070 och RX 590 lite beroende på spel.