Nvidias partnertillverkare jobbar på utvecklingen av en rad varianter på kommande grafikkortsmodellen Geforce GTX 1660 Super och nu har bilder på modeller från tillverkare som EVGA, MSI och Zotac hittat sin väg ut på internet.

Flera av Nvidias partnertillverkare ser ut att arbeta på egenutvecklade varianter av den förväntade grafikkortsmodellen Geforce GTX 1660 Super. I skrivande stund har denna grafikkortsmodells specifikationer inte bekräftats. Däremot förväntas antalet CUDA-kärnor och andra specifikationer vara identiska med dagens GTX 1660, den stora skillnaden mellan modellerna tros ligga hos videominnet.

Dagens GTX 1660 kommer utrustat med sex gigabyte 8 Gbps GDDR5-minne med en 192-bit bred minnesbuss. Den kommande modellen tar detta ett steg längre med samma mängd minne, men denna gång i GDDR6-format. Hastigheten för videominnet tros ligga vid vid 14 Gbps. Detta tillsammans med en 192-bit bred minnesbuss för en total minnesbandbredd på 336 GB/s.

EVGA GTX 1660 Super

Två modeller vid namn SC Ultra samt SC Ultra Black från tillverkaren EVGA har läckts av hemsidan Videocardz. Här ser vi två modeller som utrustats med två axialfläktar och kylanordningens tjocklek gör att grafikkorten tar upp totalt två expansionsplatser.

På ena bilden kan en DVI-kontakt skådas. Exakt vad för bildanslutningar som dessa modeller kommer med har inte bekräftats. En DVI tillsammans med en HDMI och en Displayport-anslutning är däremot något som spekuleras bli modellernas uppsättning av videokontakter.

MSI

Från MSI är det två modeller vid namn GTX 1660 Super Gaming X samt Ventus XS som fastnat på bild. Här ser vi de två kylarna från tillverkarens Gaming X och Ventus-serier göra en comeback. Båda modellerna följer designen med två axialfläktar och en tjocklek som tar upp två expansionsplatser i användarens datorchassi och moderkort.

Zotac

Även från Zotac har två modeller skådats. Dessa ur tillverkarens ”Gaming” och ”AMP”-serier. Här handlar det också om två axialfläktar och en total tjocklek hos enheten som tar upp två expansionsplatser.

Pris och tillgänglighet

Nvidia har i dagsläget inte avtäckt denna kommande grafikkortsmodell. Däremot spekuleras det att dess lanseringsdatum kan vara så tidigt som under morgondagen den 17 oktober. Riktpriset ryktas hamna någonstans mellan dagens GTX 1660 och GTX 1660 Ti som bär prislappar på 229 respektive 249 dollar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid