Nvidias senaste grafikarkitektur Turing för det lägre mellansegmentet har länge ryktats ta form som Geforce GTX 1660 och GTX 1660 Ti, två grafikkort som nu hittat sin väg till prisjämförelsesajten Prisjakt.

Nvidias senaste grafikarkitektur Turing har fått motta en hel del kritik just för de prislappar som de modellerna som i dagsläget finns tillgängliga på marknaden bär. Många har dock hoppats på att de prestanda och effektivitetsutvecklingar som arkitekturen bringar jämfört med föregångaren Pascal ska hitta sin väg till lägre prisklasser inom kort.

Länge har det ryktats att Turing med lägre prislappar kommer att hitta sin väg till butikshyllor i form av två grafikkortsmodeller kallade Geforce GTX 1660 och GTX 1660 Ti. Något som trots flera läckor inte har bekräftats av Nvidia själva, men nu har dessa två hittat sin väg till prisjämförelsesajten Prisjakt.

Specifikationer fortsatt okända

Prisjakt listar dessvärre inga specifikationer för någon av grafikkortsmodellerna. Dock har det längre spekulerats i hur Turings prispressade familjemedlemmar kommer utrustade med ett mindre antal CUDA-kärnor och en sänkt mängd videominne jämfört med sina syskon.

Anledningen till att dessa kommande modeller bär prefixet ”GTX” och inte ”RTX” som de Turing-baserade modellerna som finns på marknaden idag bär är en avsaknad av funktionen att rendera raytracing i realtid. Något som varit det stora dragplåstret för Turing sedan den avtäcktes för första gången, trots att antalet spel som nyttjar tekniken idag kan räknas på en hand.

Inga bekräftade lanseringsdatum eller priser

I dagsläget finns det inga bekräftade uppgifter för när Geforce GTX 1660 och GTX 1660 Ti kommer att lanseras eller vad för riktpriser dessa får. Däremot har det tidigare spekulerats i att Ti-modellen kommer att lanseras under mitten av februari månad och den andra modellen någon gång under mars månad.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid