Nvidia har nyligen lanserat en ny variant av sin grafikkortsmodell Geforce GTX 1650 som utrustats med GDDR6-minne istället för originalet GDDR5. Anledning är dock inte att skapa en mer slagkraftig grafikkortsmodell som man lätt kunnat tro.

Nvidia och deras partnertillverkare började under förra veckan att sjösätta nya varianter av grafikkortet Geforce GTX 1650. Den nya varianterna har lagt ifrån sig det GDDR5-videominnet originalvarianten lanserades med och kommer istället utrustade med nyare och snabbare GDDR6.

Nvidia gav ingen exakt orsak till detta drag. Vad många antog var en strategi för att ge ett mer slagkraftigt grafikkort även i instegssegmentet har dock bekräftats inte vara hela historian.

Enligt ett uttalande gjort av en representant för Nvidia till PC Gamer ska den huvudsakliga anledningen helt enkelt vara en brist på den äldre typen av videominne. Merparten av existerande grafikkort ute på marknaden har redan anammat GDDR6 som videominne. Däremot finns det några enstaka enheter som inte tagit till sig det nyare minnet ännu. Specifikt Nvidias andra modell Geforce GTX 1660.

Det har dock inte bekräftats om även GTX 1660 kommer att få sig en GDDR6-uppgradering. Däremot finns den uppiffade varianten Geforce GTX 1660 Super redan på marknaden, en enhet som kommer utrustad med GDDR6 från fabrik.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid