Nvidias ryktade instegskort till Turing-arkitekturen Geforce GTX 1650 har fortfarande inte avtäckts officiellt men hävdas nu ha fått sin minnesuppsättning avslöjad.

Nvidia sägs ha två Turing-baserade grafikkortsmodeller som än så länge inte har avtäckts officiellt. Dessa två sägs bara namnen Geforce GTX 1660 och GTX 1650. Den förstnämnda modellen förväntas lanseras någon gång i mitten av mars månad och den senare modellen tros landa på butikshyllor omkring slutet av april.

Specifikationer för Geforce GTX 1650 har rört sig i rykteskretsarna tidigare. Då var det Tum Apisak som via Twitter hävdade att modellen skulle få en klockfrekvens på 1 485 megahertz (MHz) samt utrustas med fyra gigabyte (GB) videominne.

Nu är det dags igen och denna gång är det Andreas Schilling som via Twitter säger sig ha information angående vilken typ av videominne som grafikkortsmodellen kommer att utrustas med. Tillsammans med en uppsättning bilder på vad som hävdas vara marknadsföringsmaterial för grafikkortsmodellen skriver han även att det är just fyra gigabyte GDDR5-minne hos modellen.

Värt att ha i åtanke är att dessa uppgifter inte har bekräftats av Nvidia på något sätt. Detsamma gäller möjliga klockfrekvenser, antalet CUDA-kärnor och andra specifikationer. Då Geforce GTX 1650 och GTX 1660 ännu inte har avtäckts officiellt så är även de spekulerade lanseringsdatumen just det: spekulationer.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid