GTA V är ett av de mest populära spelsläppen i år för PC-plattformen och den öppna spelvärlden är inte bara stor utan även vacker. Det betyder samtidigt inte att det inte finns förbättringar att göra, en utmaning som antagits av flera skickliga moddare. Nu har ett av de mest ambitiösa projekten släppts för allmänheten – The Pinnacle of V.

GTA V har inte bara en öppen spelvärld utan är som spel även öppet för moddare och programmerare att modifiera eller finslipa upplevelsen efter eget behag. Vi har sedan tidigare sett imponerande exempel på hur programmerare lyckats skapa närmast fotorealistisk grafik i GTA V men medan svenska Martin Bergman aldrig fått sin Toddyhancer i händerna på vanliga användare är det annorlunda med det ambitiösa projektet The Pinnacle of V.

The Pinnacle of V är en fullständig modd av GTA V där det inte bara bjuds på ultrahögupplösta texturer och fotorealistik grafik utan där nästan varje millimeter av spelet finslipats eller justerats på olika sätt. Moddaren Josh Romito har i stil ned Toddyhancer satsat på en något övermättad grafik men som samtidigt ger en livslik känsla som hoppar ut genom skärmen.

Förutom förbättrade partikeleffekter, volymetrisk belysning och mer avancerade rökeffekter har Romito även tryckt in 4K-upplösta texturer för vegetation och även sett för grafiken för bilavgaser, blod och givetvis bilarna själva.

Förutom det kosmetiska som redan får The Pinnacle of V att stå ut från mängden har Romito gett sig på spelets mekanik. Bland annat har han ändrat kulors hastighet, så att de inte landar ögonblickligen utan faktiskt har en given hastighet, samt sett över körkänslan i bilarna.

The Pinnacle of V måste anses vara ett av de mest ambitiösa moddprojekten på länge och för dem som är redo att låta sitt system svettas lite extra finns modden att ladda ner på Josh Romitos hemsida.

Läs mer

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid