Glada spelare som förladdat GTA V på Steam möttes under natten till tisdagen på patrull. Det mycket efterlängtade spelet tar som bekant drygt 60 gigabyte lagringstrymme på din dator väl installerat, men under uppackningsfasen av de förladdade installationsfilerna krävdes inte mindre än 120 gigabyte utrymme, ett stort problem för många användare.

Redan när Rockstar avslöjade att GTA V skulle kräva hela 62 gigabyte ledigt lagringsutrymme var det många spelare som ryggade tillbaka. Det var därför med glädje som spelare fick möjlighet att i förtid ladda ner installationsfilerna för spelet och på detta sättet spara värdefull tid i nerladdningsfasen inför lanseringen på måndagsnatten. För många, inte minst SSD-användare, med begränsat utrymme blev det däremot direkt problem när Rockstar låste upp installationsmöjligheterna för spelet. Under uppackningsfasen av installationen krävde installationen av spelet nämligen runt 120 gigabyte utrymme vilket fick många spelare att fastna just i installationsfasen på grund av lagringsbrist.

Såhär installerar du GTA V på en lagringsenhet med mindre än 120 gigabyte ledigt utrymme

För spelare som laddat ner installationsfilerna på sin trånga SSD-enhet eller helt enkelt inte har möjlighet att frigöra 60 gigabyte extra lagringsutrymme på enheten finns det dock räddning. Det som krävs är en extra intern lagringsenhet eller partion med minst 120 gigabyte utrymme.

  • Flytta filerna från ”depotcache” mappen i din Steam-mapp på din fulla lagringsenhet till en motsvarande Steam mapp på en annan lagringspartion (Skapa ytterligare en Steam-mapp om du inte redan har den)
  • Radera de nerladdade filerna på din fulla lagringsenhet och starta om Steam-klienten
  • Peka Steam-klienten till depotcaceh-mappen på din fria lagringsenhet för nerladdning av spelet
  • GTA V bör hitta filerna och börja uppackningsprocessen som kommer kräva drygt 120 gigabyte ledigt utrymme
  • När spelet är installerat kan du använda programmet Steam Mover för att flytta GTA V tillbaka till ursprungsenheten där det ”bara” kommer ockupera drygt 60 gigabyte utrymme.

För dem som lyckats installera spelet eller vill förbereda sig på bästa sätt har både AMD och Nvidia släppt nya grafikkortsdrivrutiner optimerade för just GTA V. Dessa hittar du på nerladdningslänkarna nedan:

Relaterade artiklar

Annons

10
Leave a Reply

Please Login to comment
10 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
_AnKaN_Henrik_WHallo?SoWErASebbe Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Gunnar Klöfver
Medlem
Gunnar Klöfver

Hah, perfekt. Såg detta precis när min installation var klar. Var tvungen att avinstallera 4 spel och sitta och leta annat dret att ta bort samtidigt som GTA installerades!

Andreas.....
Gäst
Andreas.....

Hur gör man om man inte har spelet genom steam då? Jag kör genom Social Club.

Daniel_L
Gäst
Daniel_L

Ni glömde det bästa alternativet för de med begränsat utrymme. Köp spelet i fysisk form.

Sebbe
Medlem
Sebbe

Måste säga att några 4 TB hårddiskar med medioker hastighet ändå är rätt bra i vissa fall 😉

Erik
Medlem
Erik

[quote name=”Andreas…..”]Hur gör man om man inte har spelet genom steam då? Jag kör genom Social Club.[/quote]

undrar också detta medans jag väntar på att sega posten ska svara varför mitt brev med GTA V inte kommit :/

Henrik_W
Gäst
Henrik_W

Hur Pekar man Steam-klienten till depotcaceh-mappen på sin fria lagringsenhet för nerladdning av spelet? Alltså detta: Peka Steam-klienten till depotcaceh-mappen på din fria lagringsenhet för nerladdning av spelet Hur gör man det?

Henrik_W
Gäst
Henrik_W

TACK VARE ERA JÄVLA DÅLIGA INSTRUKTIONER SÅ MÅSTE JAG LADDA NER DET JÄVLA SPELET IGEN! TACK SOM FAN OCH SE NU FAN TILL ATT ÄNDRA ERAN RENT SAGT IDIOTISKA BESKRIVNING OM HUR MAN SKA GÖRA. DET ÄR INTE SÅ JÄVLA SVÅRT ATT FORMULERA SIG OM HUR MAN SKA GÖRA PÅ EN VISS PUNKT T.EX. ATT MAN SKA TA BORT FILERNA FILERNA FRÅN DEPOTCACHE OCH INTE ALLA JÄVLA FILER SÅ SOM NI FÖRKLARAT. TACK FÖR ATT NI FÖRSTÖRT DENNA DAG OCH NÅGRA FRAMÖVER!! KAN MEDDELA ATT JAG INTE KOMMER REKOMMENDERA DEN SIDA TILL NÅGON UTAN BARA DUMFÖRKLARA DETTA SKIT

Hallo?
Gäst
Hallo?

[quote name=”Henrik_W”]TACK VARE ERA JÄVLA DÅLIGA INSTRUKTIONER SÅ MÅSTE JAG LADDA NER DET JÄVLA SPELET IGEN! TACK SOM FAN OCH SE NU FAN TILL ATT ÄNDRA ERAN RENT SAGT IDIOTISKA BESKRIVNING OM HUR MAN SKA GÖRA. DET ÄR INTE SÅ JÄVLA SVÅRT ATT FORMULERA SIG OM HUR MAN SKA GÖRA PÅ EN VISS PUNKT T.EX. ATT MAN SKA TA BORT FILERNA FILERNA FRÅN DEPOTCACHE OCH INTE ALLA JÄVLA FILER SÅ SOM NI FÖRKLARAT. TACK FÖR ATT NI FÖRSTÖRT DENNA DAG OCH NÅGRA FRAMÖVER!! KAN MEDDELA ATT JAG INTE KOMMER REKOMMENDERA DEN SIDA TILL NÅGON UTAN BARA DUMFÖRKLARA DETTA SKIT[/quote]Du som… Läs hela »

Henrik_W
Gäst
Henrik_W

[quote name=”Hallo?”][quote name=”Henrik_W”]TACK VARE ERA JÄVLA DÅLIGA INSTRUKTIONER SÅ MÅSTE JAG LADDA NER DET JÄVLA SPELET IGEN! TACK SOM FAN OCH SE NU FAN TILL ATT ÄNDRA ERAN RENT SAGT IDIOTISKA BESKRIVNING OM HUR MAN SKA GÖRA. DET ÄR INTE SÅ JÄVLA SVÅRT ATT FORMULERA SIG OM HUR MAN SKA GÖRA PÅ EN VISS PUNKT T.EX. ATT MAN SKA TA BORT FILERNA FILERNA FRÅN DEPOTCACHE OCH INTE ALLA JÄVLA FILER SÅ SOM NI FÖRKLARAT. TACK FÖR ATT NI FÖRSTÖRT DENNA DAG OCH NÅGRA FRAMÖVER!! KAN MEDDELA ATT JAG INTE KOMMER REKOMMENDERA DEN SIDA TILL NÅGON UTAN BARA DUMFÖRKLARA DETTA SKIT[/quote]Du… Läs hela »

_AnKaN_
Medlem
_AnKaN_

Installerade spelet på en 5k rpm grön hdd, får lite konstiga hack i spelet och man hör hårddisken arbeta ordentligt.. aja har bara en ssd som system drive på 128gb. Hacken kanske inte har med hårddiskladdning att göra men jag hoppas det.. ska skaffa en fyllnads ssd snart!
Spelet flyter på ordentligt annars.. Steam pre-download tog 20 timmar med adsl och sedan en timma att unpack / install..
Tror du att det är hdd som gör micro hack i spelet då disken laddar ordentligt?