Small preview image

Informationen om NVIDIAs nästa generations grafikkretsar fortsätter nu att strömma ut på Internet och senast i raden är ett blockdiagram för vad som sägs vara den nya GPUnn arkitektur. Diagramet som publicerats i Beyond3Ds forum är censurerat men man har lämnat vissa saker synliga, bland annat namnet GF100. Skulle informationen om utvecklingsnamnet Fermi vara korrekt kan detta stå för just GeForce Fermi, i motsvarighet till GeForce Tesla som GT200-familjen döptes till.



Kanske än mer intressant är vad flitiga ögon lyckats snappa upp av den komprimerade bilden och det ska bland annat omfatta en kommentar som avslöjar att kretsen kommer få över 3 miljarder transistorer och tillverkas med hjälp av TSMCs 40nm teknik.


Det senare är bekräftat sedan länge och skulle GF100 husera över 3 miljarder transistorer är det onekligen en krets vi ska räkna med. Både i prestanda och elräkningarna.


Det suddiga blockdiagrammet verkar också antyda att arkitekturen använder sig av en 384-bits minnesbuss vilket tillsammans med snabbt GDDR5 minne lär ge kortet en imponerande bandbredd.


Exakt hur mycket av denna information som stämmer överrens med NVIDIAs verkliga krets är svårt att säga, men det känns som att vi börjar närma oss allt tyngre uppgifter för var dag som går.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid