Small preview image

NVIDIA sägs ha satsat på stort med sin nya grafikkortsarkitektur GT300. Till skillnad mot AMD som mestadels finslipat sin nuvarande grafikkortsarkitektur ska NVIDIAs nya flaggskepp skilja sig en hel del från sina föregångare i G200-serien. Om så nu blir fallet finns det i alla fall redan en ganska stor hake med detta tillvägagångssätt. Man har en stor och komplicerad krets som inte bara tar tid att utveckla, det tar även tid att få igång tillverkning av kretsen. Nu sägs i alla fall NVIDIA tagit ett stort kliv framåt då GT300 ska ha klarat sin tape-out.



Detta skulle betyda att arkitekturen nu är spikad och klar, ett mål man hoppades nå i mitten av juli. Något man nu verkar missat med knappt två veckor.


Tyvärr är det mycket jobb kvar för NVIDIA innan GT300, eller vad grafikkretsen nu får för namn, slutligen kan lanseras. Inte minst finns det fortfarande mycket som kan strula på vägen då man enligt Semi Accurate har minst 22 veckor kvar av arbete med kretstillverkning, kortdesign och felsökning. En grov uppskattning som förutsätter att allting går felfritt framöver för NVIDIA.


Vilket knappast är så troligt med en så avancerad grafikkrets som GT300. Skulle NVIDIA lyckas knyta ihop säcken kan vi få se en lansering under december 2009, troligtvis en papperslansering i så fall, men troligtvis blir NVIDIAs DX11 GPU inte verklighet förrän nästa år. Men man verkar i alla fall vara på rätt väg.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments