Minnestillverkaren G.Skill fortsätter att pumpa ut snabba minnesmoduler och deras senaste tillskott på DDR4-marknaden är unika i det faktum att de kombinerar en förhållandevis hög minnesmängd med imponerande frekvenser. G.Skill TridentZ kommer i 8 gigabyte stora minnesmoduler med frekvenser upp upp till hela 4 133 megahertz.

Intel är fortfarande den enda tillverkaren på desktopmarknaden att erbjuda processorer som stödjer DDR4-minnestekniken. Deras professionella Haswell-E-familj har följts upp av Skylake-arkitekturen för konsumentmarknaden där båda plattformarna förlitar sig på snabbare DDR4-minne före den trogna DDR3-tekniken.

G.Skill är en välkänd minnestillverkare med fokus på entusiaster och överklockare, något som skiner igenom när man presenterar sin nya TridentZ-serie av DDR4-moduler. Med frekvenser från 3 600 megahertz upp till rekordhöga 4 133 megahertz är minnesmodulerna några av de absolut snabbaste på marknaden. 4 133 megahertz kan för övrigt jämföras med Intels referensfrekvens för DDR4-minnen på Haswell-E och Skylake som ligger på 2 133 megahertz.

TridentZ Gskill

G.Skills minnesmoduler har samtidigt en densitet på 8 gigabyte per modul, något som är anmärkningsvärt då de flesta högfrekvensmoduler ofta endast erbjuder 4 gigabyte minneskapacitet. Tillverkaren har höjt spänningen på sina TridentZ-moduler från standard på 1,2 volt till 1,35 volt för modulerna upp till 4 000 megahertz och hela 1,4 volt för toppmodellerna som arbetar i 4 133 megahertz. Minneslatenserna skiftar beroende på vilken frekvensnivå du väljer att satsa på och minnespaketen är antingen dubbla moduler med 16 gigabyte eller fyra moduler för totalt 32 gigabyte.

Läs även:G.Skill slår DDR4-rekord med nya fläktkylda Trident Z-moduler för Skylake

Det är oklart när och till vilka priser G.Skills nya DDR4-moduler landar i Svenska butiker men då deras 2x8GB DDR4-3400MHz paket kostar runt 2 500 kronor lär det bli en rejäl investering för dem som vill nå frekvenser upp till och över 4 000 megahertz.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid