Minnestillverkaren G.Skill fortsätter att visa upp imponerande DDR4-frekvenser . G.Skill har plockat en handfull världsrekord med sina DDR4-minnesmoduler och med hjälp av en kvävekyld Core i7-5960X CPU är det återigen dags för nya rekord när man pressat sina Ripjaws 4-minnesmoduler till den högsta DDR4-frekvensen hittills.

G.Skill använde sig av Asus X99-moderkort Rampage V Extreme samt en åttakärnig Intel Core i7-5960X kyld med flytande kväve. G.Skill pressade sina Ripjaws 4 från sin standardfrekvens på 3 200 megahertz till rekordfrekvensen 4 355 megahertz. Detta är den högsta minnesfrekvens som någonsin uppnåtts med DDR4-moduler och även här krävdes det kvävekylning för att nå rekordfrekvenserna.

Överklockningen skedde med endast en ensam minnesmodul och det är oklart om frekvensen var tillräckligt stabil för några rejäla prestandatester. Det visar samtidigt att dagens DDR4-moduler har en hel del utrymme för ökade frekvenser, något som också var en förväntad höjdpunkt när Intel lanserade sin DDR4-plattform X99.

Om än imponerande är den nya rekordfrekvensen med DDR4-moduler fortfarande inte i klass med de högsta frekvenserna uppnådda med DDR3-minne som enligt HWbot.org ligger på 4 620 megahertz.

Källa: HWbot.org

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid